Po náletu dronů v Rusku hoří ropná rafinerie. Jeden útok mířil i na Moskvu, tvrdí starosta

Ruské úřady ohlásily během noci na úterý několik ukrajinských dronových útoků, z nichž jeden podle starosty Moskvy mířil na ruskou metropoli. Další z akcí způsobila požár v rafinerii v Novgorodské oblasti, jejíž jednotka je kvůli ohni mimo provoz. Útok bezpilotního letounu zasáhl také sklad pohonných hmot ve městě Orel. Podle agentury RIA sestřelila protivzdušná obrana celkem 25 ukrajinských dronů. Ukrajinská strana události nekomentovala.

Podle starosty Moskvy Sergeje Sobjanina zlikvidovala protivzdušná obrana dron mířící na metropoli. Jeho trosky spadly v oblasti města Ramenskoje vzdáleného asi 50 kilometrů východně od ruské metropole a žádné škody nezpůsobily, uvedl starosta.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Putin je vyšinutý despota. Třetí světová válka už začala, míní bývalá vicepremiérka Ukrajiny

Společnost Lukoil musela přerušit provoz části rafinerie ve městě Kstovo v Novgorodské oblasti, kde podle místního gubernátora rovněž zaútočily ukrajinské drony.

Pád bezpilotního letounu způsobil požár také v orlovském komplexu. „Na místě pracují příslušníci zvláštních jednotek, aby požár dostali pod kontrolu. Oběti na životech nejsou,“ uvedl gubernátor Orlovské oblasti Andrej Klyčkov na síti Telegram.

Město Orel se nachází asi 360 kilometrů jižně od Moskvy a zhruba 170 kilometrů od ukrajinských hranic. Ukrajina popírá, že by útočila na ruské území, od začátku ruské invaze na Ukrajinu jsou ale útoky na různé objekty v Rusku poměrně časté.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ukrajinci zlikvidovali kapitána ruských speciálních jednotek. Kamera zachytila jeho marný úprk

Tagy: