Podivín vláčel po městě ukřižovaného Ježíše Krista. Velký krucifix odnesl z kostela

Zloděj ukradl kříž z kostela

Z kostela na Slovensku zmizel kříž

Podivná scénka se před několika dny odehrála v městečku Velký Šariš na východním Slovensku. Z kostela tam zmizel velký dvouapůlmetrový kříž. Jak se ukázalo, ze zdi ho jednoduše sundal a odnesl podivín ze sousední vesnice. Muž si ukřižovaného Ježíše přehodil přes rameno a vydal se na svou křížovou cestu po městě. O případu informovala slovenská televize TV JOJ.

Předsíň kostela ve Velkém Šariši je stále otevřená k osobním modlitbám. „Jedna paní zazvonila na faře a sdělila duchovním, že někoho viděla jít s velkým křížem po městě. Při kontrole kamerových záznamů prostoru kostela se potvrdilo, že se jedná o tentýž kříž,“ uvedl místní vikář Miroslav Liška. Muž ze zdi krucifix jednoduše sundal. Ukřižovaného Ježíše Krista si poté přehodil přes rameno a vydal se na cestu po Velkém Šariši, informovala TV JOJ.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Chybějící kostky na chodníku dělníci dokreslili. Ostravský surrealismus, baví se internet

Pachatele nešlo při procházce obcí přehlédnout. „Já jsem ho viděla, jak nesl ten kříž. Šel tady kolem školy,“ popisovala obyvatelka Velkého Šariše.

„Na záběrech jsme si všimli, že měl problém s nošením. Potom ho spíš tahal po zemi za sebou, čímž poškodil dřevo,“ popsal duchovní Liška. Ten zmínil, že nejcennější je na kříži korpus. Ten naštěstí zůstal nepoškozený. „Zaplať Pán Bůh, korpus zůstal v pořádku,“ doplnil s úlevou s tím, že nehodlá krucifix znovu posvěcovat, neboť byl pouze přesunut. „Nebyl nijak znesvěcený, ale odnesený. Určitě bude třeba opravit či vyměnit to dřevo,“ dodal.

Podle některých obyvatel je muž, který kříž odcizil, podivín. „Byl opilý. Je to takový asociál,“ označila muže pro TV JOJ místní obyvatelka.

Policie pachatele brzy po činu dopadla. Šlo o muže ze sousední vesnice. Často prý před kostelem postával a žebral. „Osobu podezřelou ze spáchání tohoto skutku policie v krátkém čase vypátrala,“ uvedla mluvčí prešovské policie Jana Ligdayová.

Kříž se po opravách vrátí zpět na své původní místo. Tentokrát ho upevní tak, aby nešel sundat.

SLEDUJTE TAKÉ: Zloděj kradl v ostře střeženém luxusním obchodě v Pařížské ulici

Tagy: