Chybějící kostky na chodníku dělníci dokreslili. Ostravský surrealismus, baví se internet

Dělníci z Ostravy-Jihu vyřešili nedostatek dlažebních kostek svérázným způsobem.

Chybí vám materiál, protože vám ho někdo ukradl, jak se stalo v případě dlažebních kostek v ostravské části Zábřeh? Recept je jednoduchý – stačí si nedodělaný kus dokreslit. Ke kreativnímu kroku se podle CNN Prima NEWS rozhodli právě zdejší dělníci. Fotografie neobvyklého umu strhla na sociálních sítích vlnu reakcí.

Ukázka šikovných českých ručiček, nebo lajdáctví, za které obec musela zaplatit? Kvůli nedostatku dlažebních kostek se rozhodli dělníci svou práci jednoduše dokreslit. Podle místních se jedná o něco zcela tristního, co prý zrcadlí podobné tendence v opravování veřejného majetku. „Je to jenom zalepený, tak jako všechny díry u nás,“ reagoval.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nejmedovější město Frýdek-Místek: Je domovem Marlenky, proč je její těsto záměrně křivé?

„To je nějaká recese podle mě, ne? To je nějaká sranda,“ zaznělo. Jiní zase tvrdili, že takový projev lidské vynalézavosti se může stát pouze u nás. Ostravský chodník zaujal také uživatele sociálních sítí. Fotografie nepovedené opravy se stala hitem.

„Víte prd, co je moderní umění... ostravský surrealismus,“ uvedl jeden z komentujících. „Tak si chtěli zahrát piškvorky a končila jim směna, no,“ reagovala jiná uživatelka. „Na šachy chybí jedna řada, to je šlendrián,“ stálo v dalším komentáři.

Jestli dělníkům jen došly dlažební kostky, nebo v tom byl umělecký záměr, by měla vědět radnice Ostravy-Jihu, která tuto rekonstrukci na náměstí Slovenského národního povstání zaplatila.

„Dlažební kostky, které na místě byly, kdosi odcizil. A protože nesrovnalosti v terénu byly opravdu výrazné, rozhodli jsme se celou situaci urychleně řešit tím, že jsme prozatím nerovnost srovnali tak, aby se žádný z kolemjdoucích nezranil,“ vysvětlila mluvčí městského obvodu.

Oprava nepovedeného chodníku je naplánována na přelom října a listopadu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Ostravě se hojně opravuje na každém kroku

Tagy:
humor krádež sociální sítě Ostrava dělník Zábřeh městská část Ostrava-Jih dlažební kostky náměstí Slovenského národního povstání