Obrazy maluje svou menstruační krví. Je léčivá, mažu si ji i na obličej, tvrdí umělkyně

Španělka Jasmine Alicia Carterová se uchýlila k neobvyklé umělecké technice. Obrazy maluje vlastní menstruační krví. Tu také dokonce pije a nanáší si ji na obličej. Tvrdí, že je léčivá. Snaží se tak inspirovat ženy po celém světě.

Velmi pozitivní vztah ke své vlastní krvi si prý Carterová vybudovala už jako mladá dívka. „Začalo to v době, kdy jsem se menstruační krve poprvé dotkla. Dívala jsem se na ni svýma dětskýma nevinnýma očima. Vzpomínám si, že jsem cítila tolik lásky, intimního tepla a krásy jako nikdy předtím,“ svěřila se 29letá umělkyně webu News24.

Carterová se této neobvyklé technice začala věnovat před osmi lety. Od té doby se jí dostalo na sociálních sítích značné podpory. Její matka má dokonce jeden z jejích obrazů pověšený doma na zdi v kuchyni. „Krev je organická a jako všechny organické věci dává pocit živosti, který běžná barva nemůže poskytnout,“ uvedla 29letá umělkyně. „Na papír přenáším částice sebe a své DNA,“ dodala.

Svým uměním chce inspirovat co nejvíce žen. „Ráda bych, aby pocítily, co cítím já. Protože ve svém bezmocném optimistickém srdci věřím, že to může změnit svět,“ prohlásila mladá Španělka. „Byla to jedna z nejlepších terapeutických zkušeností v mém životě,“ zdůraznila.

Krev pije a nanáší na obličej

Carterová postupem času upustila od používání vložek, tampónů i menstruačních kalíšků. Od té doby prý její krev přestala páchnout. To však nedokážou zcela pochopit někteří lidé, kteří ji sledují na TikToku. „Většina z nich je samozřejmě znechucená, zastrašená a opovrhuje mnou. Mnohé ženy říkají, že mají ke své menstruaci dobrý vztah. Nikdy by si ale krev nenamazaly na obličej,“ řekla umělkyně.

Kromě umění totiž používá vlastní krev také k léčebným účinkům. Nanáší si ji na obličej a pije ji. Věří, že posiluje zdraví. „Naše menstruační krev je nabitá živinami, které potřebujeme. Je bohatá na bílkoviny, železo, měď a selen, o které je mnoho žen ochuzeno. Obsahuje regenerační kmenové buňky a má antimikrobiální i detoxikační vlastnosti. Vaše menstruační krev je čistý lék,“ vzkázala ženám Carterová.

„Vaše menstruační krev je skvělá i pro péči o pleť. Miluji dobové pleťové masky. Když jsem si poprvé nanesla čerstvou menstruační krev na obličej, připadalo mi to tak přirozené. Ten pocit je na pokožce velmi osvěžující a chladivý. Moje pleť teď vypadá lépe,“ dodala.

Tagy: