Hrůzný případ děsí nejen běžkyně. Muž násilím nacpal dědičku milionáře do auta, pak ji zabil

Dědička milionáře Eliza Fletcherová byla pohřešovaná od pátečního rána, kdy si šla zaběhat. Cizí muž ji v Memphisu v americkém státě Tennessee násilím naložil do auta a odvezl. Přibližně 11 kilometrů od místa, kde se žena ztratila, policie nalezla tělo. Zřejmě se jedná právě o čtyřiatřicetiletou Američanku, identitu však musí policie ještě definitivně potvrdit.

Nálezu těla předcházelo rozsáhlé pátrání, do kterého se kromě speciálně cvičeného psa zapojil i vrtulník. Policie z únosu podezírá Cleothu Abstona, kterého přistihla v domě jeho bratra Maria. Tělo bylo objeveno právě poblíž Mariova obydlí. Svědci také líčili, že se dotyčný muž choval podezřele a viděli jej, jak umývá interiér svého vozu.

Abston oblast, kde měl Fletcherovou unést, sledoval po dobu 30 minut. Za ženou pak vyběhl a násilím ji strčil do černého auta. Jeho čin zachytily kamery. Co přesně nastalo poté, zůstává neznámé. Podezřelý s policií totiž odmítá spolupracovat. Vyšetřovatelé ve vozidle ale našli krev, a proto se domnívají, že Fletcherová utrpěla vážná zranění.

Rodina zmizelé ženy během jejího pohřešování nabídla 50 tisíc dolarů (více než jeden milion korun) za informaci, která by vedla k jejímu nalezení. „Těšíme se na Elizin bezpečný návrat a doufáme, že vypsaná odměna pomůže policii dopadnout ty, kteří tento zločin spáchali,“ uvedla rodina Američanky, která pracovala jako učitelka v mateřské škole.

Z únosu Elizy Fletcherové se vzpamatovávají i obyvatelé Memphisu. „Je mi z toho špatně,“ řekla britskému deníku Daily Mail April Jacksonová. „Mohl to být kdokoli, kdo si to osudné ráno šel zaběhat,“ dodala.

Podezřelý je známý recidivista

Soused Maria Abstona řekl, že podezřelého v Mariově domě během posledního měsíce viděl každý den. Cleotha nyní čelí obvinění ze zvlášť závažného únosu a z manipulace s důkazy. Navíc je obviněn i z podvodného používání kreditní karty. Kauce byla stanovena na 500 tisíc dolarů (přibližně 12,4 milionu korun).

Cleotha je pro policii známou tváří. Jako mladistvý stanul před soudem kvůli obvinění z napadení s přitěžujícími okolnostmi, napadení se zbraní a znásilnění. Před dvěma roky byl navíc propuštěn z vězení, kde si odpykával trest za loupežné přepadení právníka Kempera Duranda.

Bratr podezřelého Mario Abston byl také zatčen, a to poté, co policisté v jeho domě našli poloautomatickou pušku a sáčky s heroinem a fentanylem. Mario byl obviněn z nelegálního držení zbraně a z přechovávání omamných látek.

Eliza Fletcherová byla vnučkou memphiského milionáře, obchodníka s železářským zbožím a filantropa Josepha Orgilla III., který zemřel v roce 2018. Eliza měla dvě děti.

Tagy: