Unikátní záběry: Ve Dvoře Králové se narodilo žirafí mládě, kamera zachytila porod

Ve Dvoře Králové se narodilo mládě žirafy.

Kamery zachytily porod žirafy

Safari Park Dvůr Králové se může pyšnit novým přírůstkem. V pondělí ráno se tam narodila žirafa Rothschildova. Nejdříve kamera zachytila pád mláděte z výšky, jak je u žirafího porodu zvykem, brzy nato už mladá samička stála na nohou.

Porod trval asi hodinu a mládě samičky se krátce po něm začalo stavět. Poštěstilo se, že při tom byla poblíž kameramanka Safari Parku a vše zachytila na video.

ČTĚTE DÁLE: Také psi čelí podzimní vlně nemocí, veterinářka doporučuje očkování. Kdy zpozornět?

„Jakmile se žirafa zvládla postavit na vlastní nohy, začala záhy hledat struky matky a brzy se poprvé napila. To ukazuje na její velkou vitalitu a dobré zdraví,” uvedli zástupci dvorské zoo s tím, že je teď stále s matkou ve stáji.

Jméno ale čerstvý přírůstek ještě nemá. Ačkoliv je možné, že na dvůr pavilonu mládě bude brzy vycházet, návštěvníci uvidí samičku až v roce 2025. Nově narozená samička je již sedmnáctou žirafou Rothschildovou ve Dvoře Králové.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zmizení kocoura na dovolené je zdrtilo. Zvíře urazilo 1600 kilometrů, aby našlo svou rodinu

Tagy:
příroda zvířata porod životní prostředí žirafa volný čas Dvůr Králové nad Labem ZOO Dvůr Králové videokamera životní styl a volný čas prostory pro volnočasové aktivity