Zmizení kocoura na dovolené je zdrtilo. Zvíře urazilo 1600 kilometrů, aby našlo svou rodinu

Ztracená kočka překonala více než 1600 kilometrů na cestě domů. K majitelům se dostala díky všímavé Alex Bittsové.

Ztracená kočka urazila stovky kilometrů na cestě domů

Měla to být krásná dovolená v Yellowstonském národním parku, pro Susanne a Bena Anguianovy se z ní však stal mimořádně nepříjemný zážitek. Manželé plánovali kempovat se svými dvěma siamskými kočkami, jedna z nich – Rayne Beau – však utekla. Dlouhé dny se snažili mazlíčka přilákat zpět k autu, avšak bez úspěchu. Když jim o měsíc později přišla zpráva, že se kocour našel, nevěřili. Díky urputnosti zvířete, které na cestě zpět domů urazilo stovky kilometrů, a zachránkyni Alex Bittsové, měl příběh šťastný konec.

„Uslyšela jsem něco jako kočičí ‚vytí‘,“ popisovala pro CNN Alex Bittsová moment z 1. července. Zrovna byla na cestě do práce v Sutter Roseville Hospital, když zaslechla zoufalé kočičí zvuky.

ČTĚTE TAKÉ: Z lupiče se vyklubala roztomilá šelma. Obsluha benzinky na Orlickoústecku se raději ukryla

„Kočky většinou takhle ‚neječí‘, pokud se něco neděje,“ argumentovala. Pokračovala za zvukem a zjistila, že v odvodňovacím příkopu se v tunelu krčí kočka, která se sotva drží při životě. „Začala dýchat otevřenou tlamou a vypadala stále více unaveně. Chvíli mi trvalo, než jsem se k ní dostala tak blízko, abych ji viděla, protože nechtěla, abych se přiblížila,“ vzpomínala.

Udělala, co je správné

Jako milovnice zvířat udělala to, co je podle ní správné: Cestou do práce nosila kočce konzervy a o přestávce jí dala hrnek čerstvé vody. „Jakmile jsem otevřela první konzervu, vystrčila hlavu, poznala ten zvuk. To mi naznačilo, že je to domácí mazlíček,“ uvedla Bittsová. Na druhý den se vrátila s dalším jídlem a přenoskou.

Kočku se jí podařilo dostat dovnitř a odnést si ji domů, kde se o ni několik dní starala. Na sociální sítě umístila její fotku a doufala, že se podaří najít její majitele. Žádné zprávy však nepřicházely a kočka u ní doma zůstala několik dalších dní. Její syn si ji zamiloval.

„Byla to ta nejsladší kočka. Můj syn si ji chtěl nechat, ale řekla jsem mu: ‚Kdyby se tvůj kočičí Ninja dostal ven a zmizel, jak by ses cítil, kdybys ho už nikdy neviděl?‘“ líčila pro web LA Times, načež se rozhodla, že musí udělat vše pro to, aby dostali kočku zpět k majiteli.

Vzala proto kočku a odnesla ji do Placer SPCA – Společnosti pro prevenci týrání zvířat – v Roseville. Zároveň aktualizovala svůj příspěvek na Facebooku, aby lidé věděli, kam kočku vzala.

Naději přinesla duha

O měsíc dříve se Susanne a Ben Anguianovi rozhodli kempovat v Národním parku Yellowstone se svými dvěma siamskými kočkami: kocourem Rayne Beau a jeho sestrou Star. Když se však žena snažila kočky přemístit z auta do karavanu, kocour se jí vysmekl z obojku a utekl do lesa. Anguianová se ho snažila dohnat, ale zmizel jí z dohledu.

Celou situaci proto nahlásili strážcům tamního parku. Povzbudivé zprávy pro ně však neměl. „Řekl, že nám přeje štěstí, aby se naše kočka ještě ten den večer dostala domů,“ vzpomínal Anguiano. Pět dní se manželé vraceli do parku a snažili se kočku najít. Snažili se ji nalákat na konzervy s tuňákem a další věci, které měla ráda, avšak bez výsledku.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Popularita roztomilého hrošíka přináší obavy. Mládě láká davy, kvůli snímkům ho však ohrožují

„Byla to ta nejtěžší věc, kterou jsme museli udělat,“ líčila Anguianová moment, kdy museli park opustit a vrátit se zpět domů. Při odjezdu však viděli dvojitou duhu, která dle nich odkazovala na jejich kocoura, jehož jméno se vyslovuje jako „Rainbow“, v překladu duha. „Jsem křesťanka a celou dobu jsem se modlila. Bůh mi duhou řekl: ‚Je v bezpečí‘ a o to jsem se opírala,“ svěřila se.

Naděje, k níž se upínala, se nakonec stala realitou. V Placer SPCA kočce po převzetí naskenovali mikročip, který odhalil, že je registrovaná na Susanne Anguianovou. Pokusili se ji zkontaktovat, avšak bez úspěchu. Proto informovali její dceru, která šťastnou zprávu rodičům předala. „Pořád jsem tomu nevěřila. Byla jsem tak ohromená, že by to mohla být pravda, a nechtěla jsem v sobě živit falešnou naději,“ uvedla žena.

Zavolala proto do zařízení a zeptala se zaměstnanců, zda skutečně mají Rayne Beaua. Řekli jí, že ano. Přesto je požádala o popis kočky, což na její žádost udělali. Vše nasvědčovalo tomu, že se skutečně jedná o jejich ztraceného mazlíčka. Kvůli jistotě poprosili o zaslání fotografií: Byl to jejich kocour.

Okamžitě se vydali na cestu, která trvala pouhé čtyři hodiny z místa jejich bydliště do města, kde byl kocour nalezen. Dle jejich teorie si kocour vědomě či nevědomě „stopl“ někoho, kdo náhodou žil v Roseville. Jinak si nedokážou vysvětlit, jak by kocour dokázal na cestě domů překonat vzdálenost delší než 1 600 kilometrů. „Bůh pro nás připravil znamení. Když se podíváte zpět, všechna znamení tam byla,“ líčil Anguiano, když si kocoura převzal.

Osobně chtěli tomu, kdo jejich kocoura zachránil a pečoval o něj, poděkovat. Zařízení však z důvodu ochrany soukromí nemohlo tyto informace poskytnout. Shodou okolností však manželé o pár dní později na sociálních sítích objevili příspěvek, který zveřejnila Bittsová. Díky tomu jí mohli poděkovat a informovat ji o tom, že příběh měl šťastný konec.

ČTĚTE TAKÉ: Drsný útok medvěda v lese. Muže kousal do obličeje, přesnou trefou ho zachránil 12letý syn

„Byla jediná, kdo něco udělal. Je naší hrdinkou, naším andělem,“ dodala Anguianová. Bittsová byla nadšená, když slyšela, že se rodina sešla se svým mazlíčkem. Byla také ráda, že se rozhodla kocourkovi pomoci. „Myslím, že se věci staly tak, jak měly. Nenašel se nutně díky mně, ale díky někomu či něčemu, kdo působil skrze mě,“ dodala.

Tagy: