Únoscům slíbil peníze i sporťák. Kdo je muž, který nechal Andreu rozpustit v kyselině?

Miroslav Vlček

Reportér TV JOJ Rastislav Striško promluvil o tragické smrti Andrey Vlčekové

Alibi si Miroslav Vlček v době únosu svojí exmanželky Andrey Vlčekové zajistil v místní kavárně. Únoscům pak slíbil peníze, rodinný dům i luxusní sporťák. Takto popsal pro CNN Prima NEWS nové detaily celého případu reportér televize JOJ Rastislav Striško. Vlčeková zmizela před pěti lety. Matku dvou dětí zatáhli dva muži před mateřskou školou v obci Hlohovec do auta. Od té doby o ní nikdo neslyšel, až do tohoto týdne, kdy policie oznámila, že našla sud s kyselinou, ve kterém byly rozpuštěné ostatky pohřešované ženy. Z vraždy jsou podezřelí čtyři lidé, včetně exmanžela oběti Miroslava.

Slovenská policie případ po pěti letech uzavřela. Maminku dvou dětí měl zavraždit její exmanžel Miroslav Vlček. „Policie od samého začátku podezřívala jejího bývalého manžela Miroslava, se kterým měla oběť ekonomické neshody,“ řekl reportér slovenské televize JOJ.

V době manželství měli partneři společné podnikatelské aktivity. „V jistém okamžiku paní Vlčková ovládla jeho firemní majetek, který pan Vlček chtěl získat pod vlastní kontrolu už v době, kdy se jeho exmanželka rozhodla proti němu svědčit u soudu,“ upřesnil Striško. Podle něj to mezi nimi vyvolalo velké neshody. „Vlček se poté snažil své manželce brutálním způsobem pomstít,“ doplnil.

Policisté objevili sud s kyselinou, ve kterém byly biologické ostatky oběti, tento týden v jeho domě. Mnozí sousedé se divili, jak je možné, že vyšetřovatelé nenalezli sud už dříve. Prohlídku tohoto objektu totiž prováděli vícekrát. Podle Striška však policie tentokrát do domu přišla z úplně jiného důvodu a hlavní roli sehrála náhoda.

„Podezřelý měl podle vyšetřovacích orgánů páchat složitou ekonomickou trestní činnost. Konkrétně je podezřelý z toho, že byl součástí zlodějského gangu, který vykrádal kamiony. Právě tato závažná skutečnost přivedla policisty do skladů, které podezřelý vlastnil, na rozsáhlou kontrolu,“ vysvětlil reportér.

Vlček si zajistil alibi v kavárně

Při této kontrole byl přítomný také Vlček. Choval se však velmi netypicky, což vyšetřovatele přimělo k detailní prohlídce celého areálu skladového prostoru. „A právě tam našli policisté podezřelý sud, který byl naplněný zapáchající chemickou látkou. Jeden z policistů se pak rozhodl poslat obsah na analýzu. Díky tomu zjistili, že sud obsahoval biologické stopy, které patřily pohřešované Andree Vlčekové,“ vysvětlil novinář.

Matku dvou dětí měli podle oficiálních informací policie unést před školkou 13. prosince 2016. Kromě Vlčeka v kauze figurovali další tři muži. Vojtech Olé, Mladen Depotovski a Jozef Péter. Olé se k činu přiznal a litoval jej. Soud ho shledal vinným a poslal na šest let a osm měsíců do vězení. „Tomu hlavnímu člověku, který měl vše zrealizovat a který spolupracoval s policií, Vlček přislíbil za únos jeho manželky sportovní luxusní vozidlo, rodinný dům a také 30 tisíc eur (přibližně 761 tisíc korun),“ popsal slovenský novinář. Část peněz měl exmanžel oběti vyplatit před únosem, část až po něm.

Vlček byl odsouzen na 12 let. Podle žalobce Daniela Lipšice je však možné, že případ Andrey bude znovu obnoven. „Poté, co byly při prohlídce domu nalezeny její ostatky, bude zahájeno trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin úkladné vraždy. Její bývalý manžel bude trestně stíhán,“ upřesnil. Vlček měl téměř vše promyšlené. „V době, kdy trojice unášela matku dvou dětí, tak její exmanžel seděl v kavárně, čímž si měl zabezpečit alibi,“ uzavřel Striško.

Tagy: