Urnička už čeká, říká čert Hřib v klipu Pirátů ve stylu Anděla Páně. Ferjenčík napsal desatero

Předvolební klip Pirátů.

Piráti chtějí změnit Green Deal

Piráti zveřejnili nový předvolební klip, pro který se inspirovali pohádkou Anděl Páně. V roli čerta v něm vystupuje pražský radní pro dopravu Zdeněk Hřib, ústřední postavou je exposlanec Mikuláš Ferjenčík, který figuruje až na 12. místě kandidátky. Ten rovněž zveřejnil své desatero.

Strany se v posledních dnech předhánějí ve vymýšlení předvolebních témat. S jedním z nich přišli Piráti, kteří použili motiv pohádky Anděl Páně. Jako čert v ní promlouvá někdejší primátor Zdeněk Hřib. „V tom aby se čert vyznal,“ říká při čtení pirátských novin. „Mají tam svobodnou vůli, volí tam voly,“ navazuje poslanec Jakub Michálek.

Hlavní postavou ale není anděl Petronel, ale Mikuláš Ferjenčík. Piráti totiž využili shodného křestního jména své dvanáctky na kandidátce a svatého Mikuláše. Bývalý poslanec přichází k ostatním přes otevřenou bránu a celá scéna má uvozovat příchod spasitele.

Hřib celý klip uzavírá větou: „Pojďte, milánkové, urnička už čeká“.

Ferjenčík následně zveřejnil své desatero. Na sociálních sítích například zmínil, že bude věřit v rychlejší Evropu, kterou nebudou válcovat nepřátelé. „Nebudeš mít jiného na srdci, než zájmy občanů, lobbistům postaviti se dokážeš. Nevyložíš směrnici evropskou protismyslně, proti koninám chrániti ji budeš. Nepožádáš ve Štrasburku sídla parlamentu svého, pouze jedno sídlo v Bruselu míti budeš,“ napsal například Ferjenčík.

Redakce CNN Prima NEWS také oslovila režiséra Anděla Páně Jiřího Stracha, co si o celém klipu myslí. Na dotaz reagoval odkazem na bibli, konkrétně na výrok Ježíše Krista v Matoušově evangeliu. „Nechte maličkých přijíti ke mně (Mt 19,14),” napsal Strach. Odpověď následně zveřejnil i na sociální síti X.

Tagy: