USA ukončily pátrání po dvou létajících objektech. Sestřelené trosky se nenašly

Spojené státy ukončily pátrání po troskách dvou létajících objektů sestřelených tento měsíc nad Aljaškou a nad Huronským jezerem. Oznámil to v noci na sobotu podle agentury Reuters Pentagon. Trosky z těchto dvou objektů se podle něj nenašly.

„Severní velení USA doporučilo, aby dnes byly ukončeny pátrací operace poblíž Deadhorse na Aljašce a na Huronském jezeře, protože pátrání neodhalilo žádné trosky z létajících objektů sestřelených 10. února a 12. února 2023,“ stojí v prohlášení Pentagonu.

Severní velení sdělilo, že rozhodnutí o ukončení pátrání po objektech následovalo poté, co USA a Kanada „provedly systematická pátrání v každé oblasti s použitím rozličných kapacit, včetně leteckého snímkování a senzorů, povrchových senzorů a inspekcí a podpovrchového skenování a trosky nelokalizovaly“. V obou lokalitách byly zrušeny bezpečnostní zóny.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Přestaňte se šaškárnami a odtajněte důkazy o UFO. Americký zákonodárce výzvou překvapil

Oznámení přišlo několik hodin poté, co odpovědní činitelé v pátek oznámili ukončení pátrání po zbytcích velkého balónu, který byl sestřelen 4. února u pobřeží Jižní Karolíny, přičemž analýzy podle Reuters posilují závěry, že šlo o čínský špionážní balón.

Úřady se domnívají, že námořnictvo, pobřežní stráž a Federální úřad pro vyšetřování (FBI) vyzvedly z mořského dna všechny zbytky balónu, včetně klíčového vybavení, které by mohlo odhalit, jaké informace mohly být sledovány a shromažďovány.

Bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby řekl, že bylo vyzvednuto značné množství trosek a že jsou mezi nimi elektronická a optická zařízení z nákladu. Zatímco americká armáda je přesvědčena, že balón byl čínským pozorovacím zařízením, další tři menší objekty sestřelené později považuje administrativa prezidenta Joea Bidena za balóny patřící civilistům.

Tagy:
Aljaška FBI Kanada Pentagon Bílý dům Joe Biden USA trosky hledání Jižní Karolína Huronské jezero John Kirby sestřelené objekty