Neuvěřitelný příběh zubní protézy. Majitel ji ztratil v oceánu, kde ji našel šnorchlař

Šnorchlař našel zubní protézu v hodnotě 2 000 dolarů a navrátil ji jejímu majiteli.

Šnorchlař našel zubní protézu v hodnotě 2 000 dolarů a navrátil ji jejímu majiteli

Randy Williams se těšil na dovolenou, během které bohužel v oceánu ztratil zubní protézu v hodnotě 2 tisíc dolarů (asi 45 tisíc korun). Tu ale téměř zázračnou náhodou našel šnorchlař a pomocí sociálních sítí se umělý chrup podařilo navrátit původnímu majiteli. Zubní protéza ale předtím zažila řadu „dobrodružství“.

Pro Aarona a Blaire Welbornovy bude letošní každoroční dovolená v americkém městě Gulf Shores jistě patřit k těm nejpamátnějším. Navždy bude spjata s dovolenou jiné rodiny, kterou nikdy nepoznali. Abychom se dozvěděli celý příběh, musíme se vrátit o čtyři dny zpět.

🦷 DENTURE ADVENTURE FINAL UPDATE 🦷 The DENTURES ADVENTURE made it Home!! Mr. Randy Got his teeth and a hand written...

Posted by Aaron Welborn on Friday, May 13, 2022

Randy Williams z Wisconsinu tehdy ztratil svoji zubní protézu. Byl zrovna ve vodě, když mu vítr odfoukl klobouk. „Vydal jsem se pro klobouk, stál jsem bokem a zrovna přišla vlna, která mě zasáhla ze strany a cítil jsem ji (zubní protézu). Když jsem se ponořil, na vteřinu jsem ji v oceánu držel v ruce a pak zmizela,“ popsal Williams.

Williams ztratil naději na nalezení protézy, ale přesto si svou dovolenou užil a v pátek se vrátil domů. Přibližně ve stejnou dobu Aaron Welborn končil svou šnorchlovací výpravu kousek od pobřeží, kde si vybavení půjčil. Sundal si ploutve a šnorchl a mířil ke břehu.

Pomohly sociální sítě

„Řekl jsem si, že si nasadím brýle a budu se dívat do vody, jestli jen tak náhodou něco nenajdu. Strčil jsem hlavu do vody, a jakmile jsem byl ve vodě, seděly tam na dně a jen se na mě usmívaly,“ řekl o umělých zubech Welborn.

Při bližším pohledu bylo na zubní protéze vidět natištěné jméno. Přišla tedy výzva najít správného Randyho Williamse a spojit ho se ztracenými horními zuby. Welborn šel na Facebook, zveřejnil fotky zubů a okamžitě vzbudil pozornost.

Někdo z facebookového vlákna vyhledal Randyho Williamse v Gulf Shores a přišel mu na stopu. Kontakt byl navázán a během 20 minut byl nalezen ten pravý Randy. „Nejdřív jsem si myslel, že si ze mě někdo dělá legraci, a odpověděl jsem jen: ‚Jasně.‘ Ale dotyčná řekla, že je našel její bratranec. Dala mi jeho telefonní číslo,“ vysvětlil Williams.

🦷 DENTURE ADVENTURE FINAL UPDATE 🦷 The DENTURES ADVENTURE made it Home!! Mr. Randy Got his teeth and a hand written...

Posted by Aaron Welborn on Friday, May 13, 2022

Posledních pár dní bylo pro Williamsovy zuby a manžele Welbornovy docela dobrodružství. Na své výpravě začala zubní protéza dokonce žít vlastním životem. Například „lenošila“ u bazénu nebo se „slunila“ na pláži. Poslední zastávka byla v Alabamě, přímo ve stanici Fox 10 News. „Tenhle příběh jsme pojmenovali jako příběh, do kterého se ponoříte až po zuby,“ uzavřela Blaire Welbornová.

Tagy: