Úplný Zombieland. Čech natočil v USA šokující video, smrtící drogu řešil na jednání i Biden

Jedním z epicenter drogové epidemie je Kensington Avenue ve Filadelfii.

Český influencer natočil lidi pod vlivem zombie drogy

Jedním z hlavních, a možná trochu překvapivých, úspěchů jednání mezi čínským prezidentem Si Ťin-pchingem a jeho americkým protějškem Joem Bidenem je pomoc při potírání drog. Domluvili se na vytvoření společné protidrogové pracovní skupiny. Cílem dohody je omezit výrobu fentanylu. Se „zombie drogou“ má velký problém například Filadelfie, jak dokazuje i video natočené českým influencerem.

Ve Spojených státech v souvislosti s fentanylem ročně zemřou desetitisíce lidí. Je levný, silný a velmi nebezpečný. Je až 50krát účinnější než heroin. Zabíjí i při pouhém dotyku. U malých dětí k tomu stačí jen velikost zrnka soli.

ČTĚTE TAKÉ: Polonahý podivín na záběrech ohrožoval pražské strážníky kusem plechu. Do krve pořezal sebe

Ve věku od osmnácti do devětačtyřiceti let umírá v kvůli fentanylu více lidí než v souvislosti se střelnými zbraněmi, autonehodami nebo kvůli jiným příčinám.

Mnoho chemikálií používaných k výrobě syntetického fentanylu se dostává do USA právě z Číny. „S prezidentem Bidenem jsme se dohodli na vytvoření pracovní skupiny pro kontrolu narkotik, abychom pomohli USA v boji proti zneužívání drog,“ uvedl čínský prezident Si Ťin-pching.

Drogy s fentanylem mění lidi v chodící zombie. Známý český influencer David Luu uvedl příklad z Filadelfie, kde natáčel. „Je to tady normální Zombieland. Vidět takhle zlomený lidi, to je fakt, jako kdybyste přijeli do úplně jinýho světa. Ta droga se jmenuje tranq, dávaj si to s fentanylem. A je to nějaký sedativum pro koně, který navíc ještě míchaj s heroinem. Je to směs úplně šílenejch drog,“ popisuje David Luu na svém YouTube kanále poznatky z ulic USA.

Nedávno svět šokoval i případ kojence, který zemřel na předávkování fentanylem. V domku, který si jeho rodiče pronajali, totiž předchozí obyvatelé nedostatečně odklidili zbytky drog po divoké party.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Český rapper napadal na ulici cizí ženy. Jeho vysvětlení nedávala smysl, skončil v Bohnicích

Tagy:
USA Čína Philadelphia drogová závislost fentanyl heroin potírání drog David Luu zombie drogy