Ulice plní bezvládné zombie. Drogová krize v USA se vymyká kontrole, ukazuje děsivé video

Filadelfie bojuje s drogou tranq.

Drogová krize v USA (Zdroj: AP)

Spojené státy nezvládají boj s novou omamnou látkou tranq – jedná se o takzvanou „zombie drogu“, která narkomany naprosto paralyzuje. Droga se do celé země rozšířila z Filadelfie, právě tam je situace nejhorší. Nové video ukazuje špinavé ulice plné ležících nebo stojících lidí v paralýze.

Na křižovatce čeká na zelenou řada luxusních SUV. A vedle nich se na chodníku vedle odpadků válí zdrogovaní a chudí lidé. USA jsou země kontrastů a ve Filadelfii, největším městě Pensylvánie, je to hodně vidět.

@thebizzleeffect

Awareness Matters! In Order To Deal With This Epidemic We Must Learn And Have Awareness Of Whats Going On! Together We Can Fight This One Person At A Time! Never Judge,Have Compassion,Empathy Of The People Because It Could Be Any Of Us Out Here! KareAndAssist :two_hearts::100::raised_hands::skin-tone-5::pray::skin-tone-5::people_hugging:

♬ Scary - The Thing About Noise

Právě Filadelfie se v nové americké drogové krizi stala oblastí „ground zero“, místem, kde to všechno začalo.

Ze severovýchodu USA se začala do ostatních států šířit nová droga tranq – jde o kombinaci xylazínu, což je látka využívána jako sedativum pro koně a skot a naprosto nevhodná pro lidi, která se smíchá s levným a naneštěstí široce dostupným fentanylem.

Drogová epidemie

Účinky drogy jsou děsivé. Závislým po aplikaci naskakují na těle kožní rány, při opakovaném používání nastává hniloba kůže, nekróza a často i smrt. Narkomani končí v naprosté paralýze, ať už stojí, leží, nebo sedí, působí to, že ztratili vědomí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Spojené státy zachvátila děsivá „zombie“ droga. Z narkomanů na ulici dělá chodící mrtvoly

Dopady drogové krize ve Filadelfii teď ukázalo nové video, které se objevilo na sociální síti TikTok. Záběry zachycují desítky lidí v ulicích, kteří se válí mezi odpadky s hnilobnými končetinami. Další narkomani v paralýze postávají u silnice. Často jsou bosí a potrhaní, bez domova. S tím roste i kriminalita.

Web New York Post upozornil, že majitelé obchodů ve Filadeflii své podniky opevňují proti vandalům. Zdravotnické úřady už přiznaly, že město naprosto zachvátila tranq krize.

Americký korespondent webu Sky News Mark Stone popsal, jak se ve Filadelfii setkal s bývalým atletem, který propadl závislosti na tranqu, jenž začal brát pro zmírnění bolesti. „Mluvil plynule, byl výmluvný, přemýšlivý. A zatímco mi vyprávěl svůj zkratkovitý životní příběh, píchal si injekci do levé paže. Netrvalo to dlouho. Vteřiny. Odmlčel se. Zamumlal. A pak už nic. Jeho tělo se zastavilo,“ popsal Stone.

Podle něj je situace v amerických ulicích naprosto alarmující. Protidrogová centra nemají dostatečné kapacity a lékařská péče je pro řadu Američanů příliš nákladná.

Tagy: