Chladnokrevně střílel prchající lidi, popsal šerif běsnění ve vodním parku. Devět jich zranil

Devět lidí, včetně nejméně dvou dětí, utrpělo zranění při střelbě na předměstí Detroitu Rochester Hills. Policisté vystopovali podezřelého, obklíčili jej a pokusili se s ním navázat kontakt, ale podezřelý spáchal sebevraždu, uvedla v neděli agentura AP s odvoláním na policii.

Šerif okresu Oakland Mike Bouchard nejprve řekl reportérům, že zřejmě devět, možná deset lidí utrpělo různá střelná zranění, a že se podezřelý zřejmě nachází v domě v blízkosti místa střelby. Úřady varovaly veřejnost, aby se místu vyhnula. Šerif připustil, že se neví o nějakém pojítku mezi střelcem a postřelenými lidmi. Jejich počet úřady snížily po prověření v nemocnicích, kam byli ranění odvezeni.

ČTĚTE TAKÉ: Chtěl postřílet mnoho černochů a rozpoutat rasovou válku. Muže z Arizony zastavila léčka FBI

Střelec vjel s autem do parku s vodními atrakcemi, vyhledávaném rodinami jako útočiště před letními vedry, vystoupil a vypálil 28 střel z pistole Glock, kterou opakovaně přebíjel, vylíčil portál Detroit News s odvoláním na šerifa. Policie později na místě našla pistoli a tři prázdné zásobníky.

V nastalém zmatku podle Boucharda lidé padali a byli zasahováni, když se snažili uprchnout. „Hrozné věci, jichž jsme bohužel my, kteří pracujeme jako ochránci zákona, už viděli až příliš mnoho,“ poznamenal šerif. Útočník podle svědků vypadal klidně a nebyl ve spěchu, v klidu se prý po střelbě vrátil ke svému vozu. Právě nalezení tohoto automobilu o něco později pomohlo policistům určit, kde se střelec ukrývá.

Nebylo jasné, zda v domě, kam se podezřelý uchýlil, byli další lidé a zbraně, poznamenala AP. Známé nebyly ani podrobnosti o raněných.

„Je to pro nás tady v okrese Oakland rána,“ řekl Bouchard s odkazem na smrtící masovou střelbu na střední škole v Oxfordu v listopadu 2021, kde tehdy patnáctiletý mladík zastřelil čtyři spolužáky a několik dalších lidí zranil. Rochester leží asi 24 kilometrů od Oxfordu.

„Prošli jsme tolika tragédiemi,“ řekl šerif. „Víte, my ani úplně nerozumíme tomu, co se stalo v Oxfordu. A teď tu čelíme další tragédii,“ dodal.

Letos v dubnu soud poslal na deset až 15 let do vězení oba rodiče Ethana Crumbleyho, který zastřelil čtyři své spolužáky. Vyšetřovatelé po činu zatkli i jeho rodiče Jamese a Jennifer Crumbleyovy a posléze je obvinili ze čtyřnásobného neúmyslného zabití, protože nepodnikli kroky, které by krvavému činu zabránily. Ethan Crumbley byl za svůj čin odsouzen loni v prosinci na doživotí bez možnosti předčasného propuštění.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Násilník v Atlantě unesl autobus, řidiči vyhrožoval zbraní. Jeden muž vražednou jízdu nepřežil

Tagy: