Násilník v Atlantě unesl autobus, řidiči vyhrožoval zbraní. Jeden muž vražednou jízdu nepřežil

Ozbrojený muž v Atlantě unesl autobus se 17 cestujícími.

Ozbrojenec v Atlantě unesl příměstský autobus

Ozbrojený muž v Atlantě unesl příměstský autobus se 17 lidmi. Řidiči přiložil k hlavě pistoli a nařídil mu, ať nezastavuje. Následovala honička s policií, při které autobus narazil do několika aut. Posléze vyšlo najevo, že únosce byl v minulosti už 19krát trestán.

Vše začalo v úterý pozdě odpoledne nahlášením střelby na autobus v centru Atlanty. Když policisté dorazili na místo, autobus už tam nebyl. Během dopravní špičky ho proto začali pronásledovat.  Autobus kličkoval, vyjížděl ze silnice a zase zpátky. Během zběsilé honičky narazil i do několika vozidel, v jednu chvíli dokonce jel po levé straně vozovky.

ČTĚTE TAKÉ: Náhrdelník rozhodl o životě a smrti. Šperk zastavil kulku vypálenou během hádky v Coloradu

„Střelec držel pistoli u hlavy řidiče autobusu a přikázal mu, ať nezastavuje, nebo se stane nejhorší,“ řekl podle CNN starosta Atlanty Andre Dickens.

Jedna žena zavolala z uneseného autobusu manželovi. „Říkala, že nějaký muž v autobuse střelil jiného muže. Řekl jsem jí, ať položí telefon, protože jsem se bál, že ji uvidí,“ řekl pro 11Alive její muž Johnny Gilbert.

Autobus se policistům podařilo zastavit po několika marných pokusech, při nichž mu do cesty postavili několik zátarasů, až pomocí zastavovacích pásů na atlantském předměstí Stone Mountain.

Zevnitř muži zákona vyvedli jednoho muže v poutech. Uvnitř pak našli postřeleného muže, který později zemřel v nemocnici. Nikdo z dalších cestujících zraněn nebyl.

Šéf atlantské policie pochválil řidiče autobusu za statečnost. „Jeho závazek vůči cestujícím na palubě bude zaznamenán, až přijde vhodnější doba. Ale myslím, že už teď je velkým hrdinou, protože zvládl tak nebezpečnou situaci,“ řekl podle NBC News velitel atlantské policie Darin Schierbaum.

Podezřelým, který měl autobus unést, má být 39letý Joseph Grier. Jedná se o odsouzeného zločince, který byl v minulosti 19krát zatčen. Na soud teď čeká ve vazbě.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Diváci zažili chvíle hrůzy na rodeu. Býk skočil mezi ně a zranil několik lidí. Řádil pak i na parkovišti

Tagy: