Svědci o útoku v Litvínově: Celá chodba od krve. Muž pobodal bratra, když se vrátil z nákupu

Krvavý útok v Litvínově

Severočeští kriminalisté od pátečního podvečera vyšetřují krvavý incident na sídlišti v Litvínově. Podle informací Krimi zpráv se tam pohádali dva bratři. Jeden z nich ale následně toho druhého pobodal nožem. Policie už podezřelého útočníka zadržela a obvinila z pokusu o vraždu.

Napadený muž se měl podle svědků zrovna vracet z nákupu do panelákového domu, ve kterém bydlel. Podle informací redakce Krimi zpráv šlo o konflikt mezi dvěma bratry. Před vchodem jeden z nich na druhého vytáhl nůž a pobodal ho.

ČTĚTE TAKÉ: Krvavý útok v Litvínově. Muž měl nožem pobodat svého bratra, ten skončil v nemocnici

„Muže jsme se středně vážným zraněním převezli do mostecké nemocnice,“ uvedl mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník. Útok musel být velmi brutální, stopy krve byly po celé chodbě. Případ si převzali krajští kriminalisté.

„V Litvínově došlo k násilnému trestnému činu mezi rodinnými příslušníky. V souvislosti s touto událostí byla jedna osoba převezena do nemocnice, podezřelého jsme zadrželi. V současné době probíhají standardní úkony trestního řízení,“ uvedl k případu mluvčí mostecké policie Václav Krieger.

Kriminalisté během sobotního dopoledne obcházeli byty, vyslýchali sousedy i svědky celého incidentu. „Ptali se mě akorát, jestli jsem něco neslyšela, řekla jsem že bohužel ne,“ řekla redakci jedna ze sousedek. „Údajně pobodal bratr bratra. Když jsem přišla, tady bylo všechno od krve,“ popisovala další.

Napadený muž zůstává hospitalizovaný. „Jeho stav je stabilizovaný a aktuálně je mimo ohrožení života,“ uvedla mluvčí Krajské zdravotní Jana Mrákotová. Policejní vyšetřovatel zahájil trestní stíhání devětatřicetiletého muže pro zločin vraždy ve stádiu pokusu. Obviněnému hrozí 20 let vězení. Vyšetřovatel podá návrh na vzetí obviněného do vazby.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Muž pobodal ve čtvrtek v Praze na Žižkově dvě ženy. Jedna zemřela, druhá skončila v nemocnici. Více v reportáži:

Tagy: