Útok nožem v Olomouci: Bezdomovec napadl a těžce zranil muže, hrozí mu 12 let vězení

Bezdomovec způsobil těžká zranění muži ze stejné komunity, když ho napadl nedaleko centra Olomouce v Bezručových sadech. Při útoku použil nůž, informovala krajská policejní mluvčí Marie Šafářová. Podezřelého policisté vzápětí zadrželi a umístili do policejní cely. Případ vyšetřují jako těžké ublížení na zdraví. Pachateli hrozí pět až dvanáct let vězení.

Tragický incident se stal v úterý večer v Olomouci. „V Bezručových sadech napadl muž bez domova nožem druhého a způsobil mu vážné zranění. Oznámení o incidentu operační středisko přijalo před půl desátou a na místo okamžitě vyslalo všechny dostupné hlídky. Podezřelého policisté záhy po činu zadrželi,“ uvedla policejní mluvčí Šafářová. Také doplnila, že napadený muž byl ze stejné komunity.

ČTĚTE TAKÉ: Hrozba střelby na úřadě v Plzni. Do akce vyrazila zásahová jednotka, podezřelého již zadržela

Policie na sociálních sítích zveřejnila, že byly zahájeny úkony trestního řízení pro zvlášť závažný zločin těžkého ublížení na zdraví. Pachatelovi nyní hrozí pět až dvanáct let vězení. Sdělila také, že podrobnější informace k případu sdělí, jakmile to bude možné.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kladivem napadl na Litoměřicku několik lidí. Recidivista za řádění dostal šest let

Tagy:
bezdomovec nůž Olomouc napadení trestná činnost trestná činnost, právo a spravedlnost Bezručovy sady