Útočník ubodal v Rotterdamu člověka, dalšího vážně zranil. Křičel Alláhu akbar, tvrdí svědci

Jeden člověk byl ve čtvrtek večer zabit a další vážně pobodán při útoku v nizozemském přístavním městě Rotterdam. Oznámila to podle agentury Reuters policie. Zadržela podezřelého, který podle informací deníku De Telegraaf útočil dvěma noži a volal Alláhu akbar (arabsky Bůh je veliký). Zadržený byl rovněž zraněn a byl převezen do nemocnice.

Policejní mluvčí Wessel Stolle uvedl, že se vyšetřuje incident, který se odehrál poblíž Erasmova mostu, jenž spojuje severní a jižní část města. Podle Stolleho se zatím neví nic o motivu činu, ale policie zkoumá „všechny možné scénáře“.

ČTĚTE TAKÉ: Výbušniny v pagerech? Stačí gram a urvou obličej, tvrdí experti. Popsali možný průběh operace

Nizozemský deník De Telegraaf s odvoláním na svědky uvedl, že muž útočil na náhodné kolemjdoucí a vykřikoval Alláhu akbar. Stolle řekl, že policie na místě také slyšela muže volat tuto větu a v současnosti vše prošetřuje.

Totožnost obětí a podezřelého zatím nebyla zveřejněna. To, že nedošlo k dalším zraněním, je podle nizozemských médií zásluhou mimo jiné fitness trenéra Reniëla Litecia, který se nacházel poblíž se skupinou sportovců.

Útočníka se jim prý podařilo zpacifikovat ještě před příjezdem policie. „Viděl jsem muže se dvěma dlouhými noži, jak ubodal zákazníka restaurace. Rozběhl jsem se proti němu s tyčí, kterou používám na cvičení,“ uvedl pro nizozemský web NOS krátce po útoku trenér.

Následně se mu podařilo dostat agresora na zem a pomocí židlí ho zpacifikovat. „Teď se můžu smát, jenže v tu chvíli to bylo opravdu děsivé,“ dodal.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Výbuchy pagerů jsou vyhlášením války, řekl šéf Hizballáhu. Izrael podle něj překročil meze

Tagy: