Útok pandy na ošetřovatelku vyděsil návštěvníky zoo. Povalila ženu na zem, ta o vlásek unikla

V zoologické zahradě v čínském Čchung-čchingu došlo k děsivému incidentu, kdy devítiletá panda jménem Ding Ding zaútočila na ošetřovatelku přímo před očima šokovaných návštěvníků. Naštěstí se zaměstnankyni podařilo po krátkém zápasu uniknout bez vážnějších zranění, informuje web Weird Kaya.

K incidentu došlo 19. září 2024, když ošetřovatelka prováděla běžné úkoly v blízkosti výběhu pandy. Když samice Ding Ding spatřila, že se ošetřovatelka pokusila zavřít dveře do zaměstnanecké zóny, hlasitý zvuk ji vyplašil a zaútočila. Vrhla se na ošetřovatelku, povalila ji na zem a několikrát ji kousla​, uvedl web Weird Kaya.

ČTĚTE TAKÉ: Cvalík mezi tučňáky. Mládě Pesto váží víc jak oba rodiče dohromadym

V jednom momentě Ding Ding celou svou vahou přitlačila ošetřovatelku k zemi. Ženě se nakonec podařilo pandu ze sebe sundat a dostat se do bezpečí. Nakonec opustila výběh bez vážnějšího zranění, poznamenal deník Daily Mail.

Mluvčí zoologické zahrady sdělil, že žena i panda byly po incidentu ošetřeny. Panda je na pozorování, zda nebude její chování nadále problematické.

Podle odborníků mohou být pandy navzdory svému roztomilému vzhledu v určitých situacích velmi nebezpečné, zejména pokud se cítí ohroženy. Toto nebyl první incident – v dubnu tohoto roku došlo v této zoo k podobnému útoku, kdy dva sourozenci pandy povalili na zem tři zaměstnance. Ani tehdy naštěstí nedošlo k vážnějším zraněním.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Drsný útok medvěda v lese. Muže kousal do obličeje, přesnou trefou ho zachránil 12letý syn

Tagy: