Rány pěstí i ohrožování hořícími novinami. Útočník v Praze napadal náhodné kolemjdoucí

Útočník u hlavního nádraží v Praze napadal náhodné kolemjdoucí.

Útočník u hlavního nádraží v Praze napadal náhodné kolemjdoucí

Pražští policisté dopadli třiačtyřicetiletého česky hovořícího cizince, který podle nich na konci ledna ve Vrchlického sadech u hlavního nádraží agresivně a bezdůvodně napadal kolemjdoucí. Nyní hledají svědky a poškozené, kteří mohou pomoci tento čin objasnit.

Policie uvedla, že pachatel na chodníku vedoucím od Bolzanovy ulice k vlakovému nádraží nejprve s hořícími novinami v ruce ohrožoval mladou ženu a poté začal napadat náhodné kolemjdoucí. „Pěstí napadl mladého muže a zanedlouho se snažil za vlasy strhnout k zemi mladou ženu a následně se jí snažil odcizit kabelku,“ sdělil CNN Prima NEWS mluvčí pražské policie Richard Hrdina. Agresora naštěstí zahnali pozorní svědci.

ČTĚTE TAKÉ: Při útoku žháře na bar plný lidí zachránili dvě dívky. Hrdinové z Liberce dostali ocenění

Kriminalisté muže zanedlouho zadrželi a obvinili. Nyní pátrají po dalších poškozených a svědcích, kteří by mohli k případu poskytnout důležité informace. „Především potřebují vyslechnout mladou ženu, kterou ohrožoval hořícími novinami a s největší pravděpodobností jí i vyhrožoval, a dále mladého muže, který od agresora dostal ránu pěstí do obličeje,“ dodal Hrdina. Lidé se mohou ozvat na linku 158.

Zadržený muž byl obviněn z loupeže a výtržnictví, hrozí mu až deset let vězení. Nyní je v psychiatrické léčebně.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Česku začal nejspíš největší drogový proces v historii. Hlava gangu ale stále uniká

Tagy: