Už žádná pánská přirození v centru Prahy. Radní chtějí zakázat pohoršující kostýmy

Praha 1 chce zakázat některé kostýmy

Praha 1 chce zakázat některé kostýmy

Hrozí konec plameňáků a pánských přirození v ulicích vnitřní Prahy. Různé pohoršující kostýmy se tu objevují převážně v turistické sezoně a mají sloužit jako zábavné zpestření rozluček se svobodou. Radní Prahy 1 chtějí ale kostýmy zakázat, protože jsou podle nich nevkusné a vulgární. Ne všichni však další regulaci v centru hlavního města vítají.

Jako na nevkusné přehlídce bláznů. Tak to podle radních Prahy 1 vypadá v centru hlavního města. Pohoršující kostýmy by podle zastupitelů měly z ulic zmizet. „Primárně nám jde o regulaci kostýmů, které jsou vulgární. Tyto negativní projevy alkoturismu se propisují do běžného života lidí na Praze 1, kdy děti ráno potkávají zbytky těchto slavících,“ uvedla starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská (TOP 09). Jedna z průvodkyň, která provází Prahou turisty, s ní ale nesouhlasí: „Většinou to jsou muži, kteří mají růžové šaty a podpatky. Jsou různě nalíčení. Většinou se lidi smějou.“

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Únik informací v Praze? Ředitel z magistrátu nařkl poradce Pirátů, v kauze má figurovat i ANO

Jenže najít správnou mez mezi tím, co je a co není pohoršující, není jednoduché. „Jedná se primárně o převleky typu pánské přirození,“ vysvětluje Radoměřská. „Nemyslím si, že to máme řešit zákazem dětinského chování účastníků rozluček se svobodou, kteří se oblékají do trapných kostýmů,“ míní zastupitel pražského magistrátu Adam Zábranský (Piráti).

„Praha 1 zase dělá svévolně něco, aniž by to konzultovala s magistrátem,“ zdůraznil předseda kontrolního výboru magistrátu Ondřej Prokop. Dodal, že by se to ale řešit mělo, jelikož například kostýmy pánských přirození se do Prahy nehodí.

Zákaz některých kostýmů už v centru Prahy platí. Jde o obří kostýmy zvířat a filmových a počítačových postav, a to pod pokutou až 10 tisíc korun. „Takovéhle věci jsou všude v turistických městech a do Prahy to asi patří,“ řekl jeden z dotazovaných v anketě CNN Prima NEWS. „Asi ať si každej dělá, co chce,“ dodal další. „Něco vulgárního bych zakázala, ale jinak je to vtipný,“ sdělila další respondentka.

„Praha by ráda často něco zakazovala a vydávala nové vyhlášky. A kdo je bude vymáhat? Teď stojíme na Staroměstském náměstí, kde je plno vyhlášek porušováno. Nedovedu si představit, že teď k tomu přijde další nový zákaz,“ uvedl youtuber Janek Rubeš.

Tagy:
Staroměstské náměstí Praha 1 magistrát ANO 2011 Janek Rubeš kostýmy Praha Adam Zábranský Pražský magistrát Terezie Radoměřská