V domově seniorů na Blanensku našli pobodanou ženu a mrtvého muže. Šlo o nešťastnou lásku?

Policie vyšetřuje vraždu a sebevraždu v domově seniorů v Adamově.

Vražda a sebevražda v domově seniorů

Vraždu a následnou sebevraždu vyšetřují jihomoravští kriminalisté. Vše se odehrálo v domě s pečovatelskou službou v Adamově na Blanensku, kde v jednom z bytů našli ubodanou seniorku a mrtvého muže. Právě jeho vyšetřovatelé podezřívají, že ženu zavraždil a pak sám spáchal sebevraždu.

Oba senioři bydleli v domově seniorů v centru Adamova. Byli sousedé a údajně i přátelé. Proč 74letý muž na svoji o čtyři roky starší známou zaútočil, nikdo netuší. Objevily se i spekulace, že zavražděná žena měla být dříve pečovatelkou a senior se jí měl dvořit.

„Měla ráda lidi kolem sebe. Byla to hodná ženská a nezasloužila si, co jí ten dotyčný člověk provedl. Co mezi nimi bylo nebo jak to mezi sebou měli, nikdo neví,“ sdělila redakci Krimi zpráv sousedka. „Podle prvotních informací se jedná o úmyslný násilný čin, kdy na smrti důchodkyně nese vinu na místě nalezený mrtvý senior,“ uvedl mluvčí policie Petr Vala.

Muž měl údajně ženu zabít nožem a pak stejnou zbraní spáchat sebevraždu. Sousedé tvrdí, že osudný den, kdy se vražda stala, se neudálo nic podezřelého. „Vůbec nic nevíme, neslyšeli jsme žádný hluk nebo něco podobného. Pro mě to byl nesympatický člověk, měl zvláštní povahu,“ podotkla sousedka.

Přede dveřmi bytu, kde k tragédii došlo, vzniklo pietní místo. Zdrcení sousedé sem chodí zapalovat svíčky. Pokud se kriminalistům potvrdí, že 78letou seniorku zavraždil její známý, který si vzápětí sám sáhl na život, případ odloží. Za vraždu totiž nebudou mít koho stíhat.

Tagy: