V Česku bude nadále bouřlivé, avšak teplé počasí. Silný vítr se vrátí ještě v neděli

Počasí v Česku

V tuzemsku bude nadále relativně teplé i neklidné počasí. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) předpovídá v následujících dnech silný vítr, ojedinělé bouřky a četné přeháňky. Pro sobotu platí také výstraha před silným větrem, v neděli meteorologové očekávají vítr v nárazech i nad 65 km/h. V Čechách bude foukat do úterního rána, na Moravě zejména během pondělí.

Sobota bude oblačná až zatažená, ojediněle se objeví i bouřky. „Večer v Čechách očekáváme přibývání oblačnosti. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 4 až 8 °C,“ uvádí meteorologové na webu ČHMÚ. Během dne bude také v celé zemi platit výstraha na silný vítr s nízkým stupněm nebezpečí.

neděli se do Česka vrátí silný vítr, v nárazech může mít rychlost nad 65 kilometrů v hodině a na horách kolem 90 km/h. V Čechách bude foukat do úterního rána, na Moravě zejména během pondělí. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V neděli bude oblačno až zataženo, zpočátku však polojasno. Od severozápadu ČHMÚ předpovídá na většině území déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 3 až –1 °C. Nejvyšší denní teploty mezi 4 až 8 °C.

⚠️Velmi silný vítr, silný vítr a povodňová bdělost⚠️ Sledujte www.chmi.cz ❗️ Na večerní konzultaci bylo rozhodnuto o...

Posted by Český hydrometeorologický ústav on Friday, February 18, 2022

„Předpokládáme, že silný vítr s kratšími přestávkami bude přetrvávat na většině našeho území až do úterý,“ uvedl ČHMÚ. Výstrahu vydal s nízkým stupněm nebezpečí.

Pondělí bude zatažené až oblačné, během dne pak přechodně polojasné. Objeví se i déšť nebo přeháňky, nad 400 metrů budou srážky sněhové. „Dopoledne se vyskytnou i ojedinělé bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou k 8 až 4 °C, nejvyšší denní teploty k 5 až 9 °C,“ dodávají meteorologové.

Také v úterý bude relativně teplo. Nejnižší noční teploty klesnou k 3 až –1 °C, nejvyšší denní teploty vyšplhají k 3 až 7 °C. Počasí bude oblačné a na většině území se objeví přeháňky. Ve středu bude zataženo až oblačno s deštěm nebo přeháňkami, během odpoledne ale bude srážek ubývat. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 3 až –1 °C, nejvyšší denní teploty mezi 4 až 8 °C.

I nadcházející dny budou převážně oblačné až polojasné, přechodně až zatažené. Nejnižší noční teploty se budou pochybovat mezi 2 až –2 °C, nejvyšší denní teploty 4 až 9 °C.

Tagy: