Na Česko se ženou další silné bouřky. Teploty znovu překročí třicítku

Bouřka

Bouřky a silný déšť Českou republiku neminou ani v nadcházejících dnech. Budou je doprovázet opět relativně vysoké teploty, které se mají pohybovat mezi 24 až 33 °C. Konec týdne pak bude o něco chladnější.

Pondělí bude polojasné, na severovýchodě oblačné. Meteorologové očekávají místy přeháňky a ojediněle i bouřky. Ráno se v Čechách mohou vyskytnout i mlhy, jinde budou výjimečné. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, na jižní Moravě až 30 °C,“ uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na svém webu.

úterý bude polojasno až jasno, od západu oblačnosti přibyde a poté se na většině území objeví přeháňky a místy i bouřky, které mohou být i silné. „Nejnižší noční teploty očekáváme mezi 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C, na východě a jihovýchodě až 33 °C,“ avizují meteorologové.

Středa bude převážně oblačná, na většině území ČHMÚ znovu předpovídá déšť nebo přeháňky a místy i bouřky. Nejnižší noční teploty budou mezi 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou od 19 °C na západě po 31 °C na jihovýchodě.

Ve čtvrtek bude převážně oblačno, místy se objeví déšť, přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 17 až 13 °C. Přes den vystoupají na 22 až 26 °C, na jihovýchodě mohou dosáhnout k 28 °C.

Páteční teploty pak dosáhnou maximálně ke 25 °C. Noční teploty klesnou na 17 až 13 °C. „Bude oblačno až zataženo, na většině území se vyskytne déšť, přeháňky a ojediněle bouřky,“ předpovídá ČHMÚ.

Nadcházející dny budou také oblačné až zatažené, opět se na českém území vyskytne déšť, přeháňky, ojediněle bouřky. „Postupně bude ubývat srážek i oblačnosti,“ míní meteorologové. Nejnižší noční teploty o víkendu očekávají mezi 18 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty pak mezi 21 až 26 °C, v závěru období až k 28 °C.

Tagy: