Do pátku bude až 14 °C, o víkendu se mírně ochladí. Příští týden bude jarní

Jarní počasí v Česku

Počasí 17.3.2022 7:10

I přesto, že v Česku můžeme převážně čekat oblačné až zatažené počasí, které budou doprovázet přeháňky, oteplí se. Například ve čtvrtek a v pátek teploty dosáhnou až 14 °C. O víkendu ale bude maximálně 10 °C. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, na východě zpočátku až polojasno. Večer se na západě Čech ojediněle objeví slabý déšť. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 10 až 14 °C, na horách v tisíci metrech nad mořem kolem 6 °C.

V noci ze čtvrtka na pátek očekávejme oblačné až zatažené počasí. Na severozápadě se ojediněle vyskytne slabý déšť. Na východě bude místy polojasno. Nejnižší noční teploty v Čechách klesnou na 5 až 1 °C, na Moravě a ve Slezsku na 1 až -3 °C.

V pátek z počátku počítejme s oblačným až zataženým počasím. Na východě bude místy až polojasno. Postupně začne oblačnost ubývat. Nejvyšší teploty se vyšplhají na 10 až 14 °C.

O víkendu se mírně ochladí

Sobotní počasí bude jasné až polojasné, přechodně až oblačné. Na západě, severozápadě místy a jinde ojediněle se objeví přeháňky, nad 500 metrů nad mořem i smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na 91 až -3 °C, na Moravě a ve Slezsku ojediněle až na -5 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 6 až 10 °C.

V neděli očekávejme jasné až skoro jasné počasí. Nejnižší noční teploty -klesnou na 1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 6 až 10 °C.

V pondělí většinou počítejme s jasným počasím. Nejnižší noční teploty dosáhnou -1 až -5 °C, při uklidnění větru až -7 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 9 až 13 °C.

Od úterý do čtvrtka bude většinou jasno. Nejnižší noční teploty klesnou na 1 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 11 až 15 °C, postupně 14 až 18 °C.

Tagy: