V Česku znovu zaúřadují bouřky. Lidé se ale mohou těšit i na příznivé teploty

Počasí 25.10.2022 6:08

Úterý se ponese v duchu polojasné až oblačné oblohy. Ani v tento den však nezapomeňte deštníky, očekávají se přeháňky a ojedinělé bouřky. Teploty však budou příznivé. Jak bude v následujících dnech?

V úterý, stejně jako první den týdne, meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) očekávají ojedinělé přeháňky, stejně tak by do Česka měly dorazit bouřky. K večeru by však srážek a oblačnosti mělo ubývat. Během dne bude převážně polojasno až oblačno, z rána se místy vyskytnou mlhy.

Nejvyšší denní teploty však budou opět příznivé. Teploměry naměří mezi 14 až 18 °C, na horách kolem 11 °C. Pozdní babí léto doprovodí mírný vítr o síle 2 až 6 m/s.

V noci na středu bude jasno nebo skoro jasno, postupně se však místy objeví mlhy či nízká oblačnost. Ta k ránu zejména na jihozápadě bude přibývat. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 8 až 4 °C.

Teploty budou růst

Ve středu bude jasno až polojasno, přechodně i zataženo. Ranní mlhy pak během dne vystřídá mrholení a slabý déšť. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 12 až 16 °c, ve východní polovině území však teploměry mohou naměřit až 18 °C.

S blížícím se víkendem příznivé teploty budou jenom narůstat. Ve čtvrtek se ty nejvyšší budou pohybovat mezi 15 až 19 °C, v pátek pak budou atakovat 20 °C. Stejně tak se ale očekává výskyt mlh, mrholení nebo slabého deště.

Tagy: