Zlomeniny a šrouby v těle. Policista zakleknutím ženu v Praze těžce zranil, hrozí tvrdý trest

Ulice, ve které mělo dojít k napadení.

Policistovi, který zbil mladou ženu na Smíchově, hrozí vysoký trest

Opilého policistu, který v Praze vláčel mladou ženu po zemi a zaklekl ji, může čekat mnohem přísnější trest, než se ze začátku zdálo. Na videu zveřejněném i Krimi zprávami měl totiž agresivní strážce zákona dívce zlomit nohu. A to tak závažným způsobem, že musela podstoupit operaci a čeká ji dlouhé zotavování. Podle advokáta Jana Černého mu hrozí „opravdu přísný trest“.

Policista ve sváteční uniformě v únoru před jedním z pražských barů surově klečel na třicetileté ženě. Svědci se ji snažili bránit. Žena se doteď potýká se zdravotními následky po napadení, sdělila její kamarádka webu Novinky.cz. „Byla tam nějaká delší rekonvalescence, protože dostala do kotníku šrouby a musí po operaci nadále rehabilitovat,“ pronesla.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Obviněný muž z Teplic měl k vraždě mladé ženy použít nůž a sekeru. Soud ho poslal do vazby

Podle advokáta by to pro policistu mohlo mít vážnou dohru. „Pokud je pravdou, že se ta dívka musela podrobit operativnímu zákroku, kdy jí byly dány šrouby, tak nevylučuji ublížení na zdraví, kde může být trest opravdu přísný,“ uvedl pro CNN Prima NEWS advokát Jan Černý.

Dívka navíc může žádat i odškodnění za psychickou újmu nebo bolestné. Vyšetřování ale stále pokračuje. A týká se i dalších policistů. „Prověřování postupu policistů, kteří přijeli na místo a nařídil ho ředitel pražské policie, stále pokračuje bez konkrétního závěru,“ řekl policejní mluvčí Jan Daněk.

„Případ, který se odehrál v únoru letošního roku na pražském Smíchově, Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) stále řeší. Nadále probíhají úkony trestního řízení. V souvislosti s tímto nebudeme sdělovat bližší informace,“ uvedla mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

„Řízení, které bylo vedeno s policistou ve smyslu jeho zproštění výkonu služby, skončilo a policista byl zproštěn výkonu,“ dodal Daněk. U policie ale dál zůstává. Rozhodující budou až závěry vyšetřování. Stejně tak v případě jeho partnerky, která měla mít podle svědků na napadení také svůj podíl.

Tagy:
policie krimi GIBS napadení Smíchov Jan Černý Ublížení na zdraví