V Londýně se udělovaly ceny BAFTA. Slavnostního večera se zúčastnil i princ William

Princ William dorazil na udílení cen BAFTA sám.

Princ William na udělení cen BAFTA

V Londýně se v neděli večer sešla filmová smetánka. Udílely se totiž prestižní televizní a filmové ceny BAFTA. Ty jednoznačně ovládl americký životopisný film Oppenheimer. Na společenskou akci dorazila řada hvězd a známých tváří a nechyběl ani prezident britské filmové a televizní akademie princ William.

Následník britského trůnu dorazil na společenskou událost bez doprovodu. Jeho manželka, princezna Kate, se stále zotavuje z operace břicha. Její návrat k povinnostem se očekává v dubnu. Jak podotkl web Harper’s Bazaar, královský pár se k „tradici“ na udělování cen BAFTA po tříleté přestávce vrátil loni.

ČTĚTE TAKÉ: Gandalf osaměl. Herec Ian McKellen opustil svého o více než 50 let mladšího přítele

Slavnostní ceremoniál si kromě prince Williama nenechala ujít ani řada filmových hvězd. Dorazily například herečky Emily Bluntová, Emma Stoneová, Margot Robbieová nebo Cate Blanchettová. Po červeném koberci se prošli také herci Cillian Murphy, Robert Downey Jr., Hugh Grant, režisér Christopher Nolan nebo bývalý fotbalista David Beckham.

Ceny jednoznačně ovládl americký životopisný snímek Oppenheimer, který si odnesl sedm cenných sošek. Navíc byl vyhlášen i jako nejlepší film loňského roku. Cillian Murphy, který ztvárnil hlavní postavu, se stal nejlepším hercem v hlavní roli. Naopak s prázdnou odešel loňský nejvýdělečnější film Barbie.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Právní bitva o Popelku: Syn Šafránkové podal žalobu. Je to pocta herečce, hájí se šéfka zámku

Tagy: