Detaily případu úmrtí Čecha v Bulharsku: Těla si všimlo hrající si dítě, úřady sdělily příčinu

Smrt českého turisty v Bulharsku

Smrt Čecha v Bulharsku

Příčinou smrti 66letého českého turisty na bulharské pláži mohl být podle tamních úřadů infarkt, žádné známky násilí se na jeho těle nenašly. Případnému kolapsu nahrávala i vedra, která na místě v osudový den panovala. Bezvládného těla si jako první všimlo hrající si dítě, uvedla bulharská média.

Podle vyjádření policie citované webem televize Daik News nebyly na těle 66letého českého občana nalezeny známky násilné smrti. Bližší detaily příčiny úmrtí přinesou závěry nařízené pitvy.

ČTĚTE DÁLE: Otřesné svědectví po smrti Čecha v Bulharsku. Tělo leželo na pláži hodinu, hrály si u něj děti

Muž trávil v Bulharsku dovolenou s manželkou a dcerou. Když se šel v sobotu koupat do moře, došlo k problému a jeho tělo proudy zanesly asi 500 metrů daleko od místa, kde do vody vstupoval, napsal bulharský web Telegraph. Bezvládného těla si následně jako první všimlo hrající si dítě.

Tělo leželo po vyplavení na pláži přes 70 minut. Místní policisté situaci podle svědka, který hovořil pro Blesk.cz, nebrali vážně a laxně k případu přistupovali také záchranáři. „Po celý týden je na pláži červená vlajka a na severní pláži se plavčík hledal jako jehla v kupce sena,“ popsal. Dodal, že přes mrtvého muže si dokonce měly děti házet míčem.

Úmrtí Čecha v neděli potvrdilo pro CNN Prima NEWS ministerstvo zahraničních věcí. „Bohužel můžeme potvrdit, že došlo u letoviska Primorsko na severní pláži k úmrtí českého občana, který zde trávil dovolenou s cestovní kanceláří. Naše konzulární jednatelství v Burgasu je v kontaktu s bulharskými úřady. S ohledem na rodinu nebudeme poskytovat další informace,“ konstatovala mluvčí resortu Mariana Wernerová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Koupaní v kašně se nevyplácí, hrozí pokuty i nemoci. Pozor na specifické předpisy pro řeky

Tagy:
policie pláž smrt společnost Bulharsko hodnoty příčina smrti Burgas smrt a umírání katastrofy, nehody a mimořádné události Primorsko