V New Yorku spadlo letadlo. Hrozivě vypadající nehodu pilot přežil

Havárii letadla na Long Islandu pilot přežil

Nehoda letadla na Long Islandu

Velké štěstí měl pilot malého letadla, které havarovalo na Long Islandu. Z poničeného stroje totiž vyvázl živý. Proč k nehodě došlo, se vyšetřuje.

Nehoda se stala v neděli odpoledne na newyorském ostrově Long Island. Stroj ze zatím neznámých příčin spadl nedaleko závodu na zpracování odpadu, informovala policie. Pilot, který se v letadle nacházel sám, přežil. O jeho stavu nejsou bližší informace, nikdo jiný zraněn nebyl.

Záchranu pilota popsal na Facebooku svědek, který byl na místě nehody první. „Policisté a záchranáři tam byli do pěti minut. Jeden z policistů prolezl oknem, aby přeřízl bezpečnostní pás. Pilot reagoval a potřeboval lékařskou pomoc,“ vylíčil Robert B-Yan.

A small plane crashed a short time ago at the Town’s landfill in Old Bethpage. The pilot (no passengers) is alive thankfully.

Posted by Supervisor Joseph Saladino on Sunday, January 10, 2021

„Kdyby s tím letadlem spadl o kousek dále, trefil by opuštěnou budovu. To by pravděpodobně nepřežil. Děkujme Bohu, že nenarazil do nějakého domu nebo nespadl na silnici,“ uvedl radní Joseph Saladino, který na svém Facebooku sdílel video a fotky z incidentu.

Příčiny nehody úřady vyšetřují.

Tagy: