V ODS se děsí, že by vládli s Piráty, tvrdí Havlíček. Ať se stará o sebe, kontruje Fiala

Předseda ODS Petr Fiala

Rozhovor s vicepremiérem, ministrem dopravy a ministrem průmyslu a obchodu Karlem Havlíčkem

Vláda s Piráty je pro některé členy ODS nepředstavitelná, tvrdí vicepremiér za hnutí ANO Karel Havlíček. Šéf ODS Petr Fiala už před časem deklaroval, že jediná možná koalice pro jeho stranu je právě s Piráty a STAN. „Ať se pan Havlíček radši stará o hnutí ANO,“ vzkazuje Fiala dvojitému ministrovi.

Havlíček v rozhovoru pro CNN Prima NEWS prohlásil, že pětice opozičních stran, která deklaruje, že spolu chce vládnout, má naprosto rozdílný program. „Jedna chce euro, jedna nechce euro, jedna je silně zeleně orientovaná, jedna je zeleně konzervativní. Jedna chce manželství pro páry stejného pohlaví, jiná to nechce,“ jmenoval Havlíček.

Vlády konzervativní ODS s liberálními a levicovějšími Piráty se podle Havlíčka část Fialovy partaje bojí. „Ani část ODS si nedokáže představit, že by šla s Piráty. To by je tak torpédovalo, že by se strana rozštěpila. Ale třeba ODS nakonec začne tleskat euru a připojí se k Pirátům,“ dodal Havlíček.

Lídr ODS Fiala už několikrát deklaroval, že po volbách je právě spolupráce koalice Spolu s Piráty a STAN jediná možná. Nejdůležitější je podle Fialy změna politiky.

„Překvapuje mě starost pana Havlíčka o osud ODS. Asi by se měl spíše starat o ANO. Z dnešní reakce pana premiéra Babiše mám pocit, že se v ANO bojí, že je ve volbách porazí koalice Spolu,“ reagoval pro CNN Prima NEWS Fiala.

Babiš se pustil do Spolu. Kvůli euru

„Jdeme do závěru naplno, chceme vyhrát, naším cílem je zbavit se vlády populistů a extremistů, v tom máme velkou podporu nejen od členů, ale i od veřejnosti,“ dodal Fiala.

Do koalice Spolu se Babiš pustil v pátek ráno. Premiér na sociálních sítích sdílel příspěvek, ve kterém varuje občany před vládou koalice Spolu, zavedením eura nebo přijímáním ilegálních migrantů. Fiala Babišovi poděkoval se slovy, že jeho výpady jsou potvrzením, že se koalice Spolu bojí.

Tagy: