Zemřel fotbalista, který překazil Česku v čele s Rosickým vítěznou jízdu v kvalifikaci

Do fotbalového nebe odešla lotyšský reprezentant Gints Freimanis, informovala zahraniční média. Hráči bylo teprve 38 let. Osudnou se mu měla stát rakovina kůže. Zákeřnou nemoc mu lékaři diagnostikovali v roce 2021. Šest let předtím si zahrál i dvakrát proti Česku v kvalifikaci na Euro a pomohl své zemi k překvapivé remíze 1:1.

Freimanisovi lékaři v říjnu 2021 sdělili, že má rakovinu kůže ve čtvrtém stadiu. Následně mu však oznámili, že se rakovina rozšířila i do mozku, píše web The Sun. Freimanis v té době ještě hrál fotbal, pak se rozhodl ukončit kariéru.

ČTĚTE TAKÉ: Ať žije „princezna Pastička“! K narození dcery Pastrňákovi gratulovala Absolonová i Háma

„Bohužel, při rutinním vyšetření 17. ledna mi byly objeveny metastázy v hlavě. Potřebuji vaši pomoc, abych mohl pokračovat v léčbě. Kéž se Bůh smiluje,“ sdělila fotbalová hvězda. Freimanis strávil téměř celou svou kariéru v Lotyšsku.

Fanoušci nezapomenou

Jak uvedl web Daily Mail, úmrtí fotbalisty potvrdil i lotyšský národní fotbalový svaz: „Gints Freimanis zůstane navždy v paměti fanoušků jako neúnavný bojovník na hřišti, který byl pro svůj tým připraven na všechno.“

Freimanis si v roce 2015 dvakrát zahrál i proti české reprezentaci, a dokonce byl u toho, když Lotyši šokovali tým sestavený okolo Tomáše Rosického, když v Edenu remizovali 1:1 a překazili Česku vítěznou sérii v rozehrané kvalifikaci. Obránce přitom čelil českým nájezdům celý zápas. Na půl hodiny naskočil i do odvety v Rize, kterou se spoluhráči prohrál 1:2.

Lotyšský reprezentant začal hrát fotbal v týmu Brocēni, šel tak v jeho stopách, píše web lotyšské vysílací stanice LSM. Během své kariéry hrál za řadu lotyšských klubů, ale největších úspěchů dosáhl v řadách FK Jelgava, se kterým třikrát vyhrál Lotyšský fotbalový pohár. Freimanis hrál také v Irsku a Německu.

Tagy: