V Praze řádí falešní taxikáři. Opilé klienty lákají na velmi výhodnou cenu, pak je okradou

Taxi

V Praze řádí falešní taxikáři

V Praze řádí falešní taxikáři. Využívají bujaré večírky a dá se očekávat, že využijí i silvestrovských oslav. Svým zákazníkům nabídnou odvoz za lákavou, několikanásobně nižší částku, než ukazuje aplikace. Jenže to má háček. Cesta se nakonec ve výsledku pořádně prodraží.

Noc před jedním z hudebních klubů v centru Prahy, v krvi máte alkohol, nohy těžknou. V mobilní aplikaci objednáváte řidiče, který vás doveze domů. V tu chvíli ale před vámi zastaví běžný taxikář a nabídne vám odvoz se slevou. Co následovalo, popsala pro redakci Krimi zpráv na CNN Prima NEWS jedna z divaček.

„Čekala jsem na odvoz, auto jsem měla zavolané přes aplikaci. V tu chvíli za mnou přisel neznámý muž, který mi nabídl odvoz prostřednictvím taxi. Odpověděla jsem mu, že mám už sjednaný odvoz. Začal mě přemlouvat, že proč bych čekala, když můžu jet hned,“ líčila dívka.

ČTĚTE TAKÉ: Černousy se proměnily v Benátky. Hasiči chtějí s velkou vodou pomáhat, někdo je ale vykradl

Chtěla ušetřit, a tak nastoupila. Podle divačky ji ale řidič během jízdy okradl o mobilní telefon. Když pak žena zjišťovala polohu svého telefonu, naposledy byl aktivní před jejím domem.

„Konkrétním případem se zabýváme. Žena nám oznámila, že byla okradena domnělým taxikářem. Měla přijít o mobilní telefon. V tuto chvíli tento případ řešíme jako podezření ze spáchání trestného činu krádeže,“ sdělil pro CNN Prima NEWS mluvčí policie Jan Daněk.

Oběti jsou výhradně opilé

Žena, se kterou redakce mluvila, není zdaleka jedinou takto okradenou. „Na místě je varovat před těmito nepoctivými rádoby taxikáři, kteří oslovují lidi na ulici a nabízejí jim své služby, přitom to ani taxikáři nebývají,“ zdůraznil Daněk.

Falešný taxikář rychle vaší nepozornosti a vy pak přijdete o všechny osobní věci včetně cenností, které máte zrovna v tu chvíli u sebe. Pro policisty je navíc složité pachatele vypátrat. Záznam, o kterého taxikáře vlastně šlo, nikdo nemá a zloději v taxících si navíc vybírají výhradně opilé oběti. Ty pak jen těžko policistům později popíší podobu pachatelů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Bratislavou hýbe pokus o znásilnění. Útočit měl mladý taxikář z ciziny, už je ve vazbě

Tagy: