V Praze řádí voyeur: Vkradá se do domů a šmíruje spící lidi, pozoroval i 9letou holčičku

Muž je mohutnější postavy, hladce oholený a má prošedivělé vlasy.

Policisté pátrají po muži, který se vloupal do domů a sledoval spící obyvatele

Pražští policisté pátrají po muži, který se vloupal do několika rodinných domů. V nich sledoval spící obyvatele a zcizil ne příliš cenné věci nebo peníze. Policisté muže podezřívají z trestných činů loupeže a porušování domovní svobody, za což mu hrozí až tříleté vězení. V tiskové zprávě to ve čtvrtek uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Muž, kterému je mezi 55 a 60 lety, se v noci nebo časných ranních hodinách vloupal do několika domů, v nichž spali jejich obyvatelé. „Z kamerových záznamů je zcela evidentní, že přítomnost lidí neznámému nevadí. Ba naopak, dalo by se říci, že tyto domy přímo vyhledává,“ uvedl mluvčí policie.

Byl zaznamenán i případ, kdy podezřelý dokonce seděl na posteli vedle devítileté dcery majitele domu v jejím dětském pokojíčku, zatímco ona spala a nic netušila,“ doplnil Rybanský.

Jindy pohyb podezřelého po domě zaznamenali obyvatelé i v době, kdy ještě nespali. Muž se pak podle policie zamkl v místnosti nebo v celém patře, vše prohledal a následně dům opustil.

Kriminalisté zdokumentovali již sedm takových případů, ale nelze vyloučit to, že jich bylo mnohem více. Podezřelého se dosud nepodařilo dopadnout, policie proto žádá o spolupráci veřejnost.

Muž je mohutnější postavy, hladce oholený a má prošedivělé vlasy. Napadá na pravou nohu. Zřejmě mluví česky, jeho slovní projev však nebyl zaznamenán v takové míře, aby bylo možné potvrdit, že jde o Čecha.

Tagy: