Pražská mordparta zahájila stíhání útočníka za střelbu po dětech. Muž se k činu přiznal

Policie prošetřuje postřelení třináctiletého chlapce

Muž se přiznal ke střelbě na děti v Praze

Kriminalisté z oddělení vražd zahájili trestní stíhání 67letého muže pro trestný čin ublížení na zdraví. V úterý měl dotyčný střílet na Černém Mostě v Praze po dětech a zranit při tom 13letého chlapce. Viníkovi, který se k činu přiznal, nyní hrozí až pětileté vězení.

O zahájení stíhání informovala policie na sociálních sítích. „Kriminalisté z oddělení vražd zahájili trestní stíhání 67letého muže pro trestný čin ublížení na zdraví. Muž se k činu přiznal, spolupracuje a byla mu odebrána zbraň, kterou střílel,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Doplnil, že stíhání je vedeno na svobodě a v případě odsouzení muži za čin hrozí až pět let odnětí svobody. Ke střelbě došlo v úterý 1. listopadu kolem poledne v parku na Černém Mostě.

Podle svědků muž zřejmě střílel na skupinu dětí vzduchovkou. Zraněný 13letý chlapec zůstal při vědomí, nebyl v ohrožení života.

Druhého muže policie propustila

„Na pomoc chlapci ihned vyrazila posádka záchranářů společně s lékařem a inspektorem. Zajistili žilní vstup, doplnili tekutiny, podali léky na bolest a provedli ošetření rány. Hoch byl následně při vědomí transportován do motolské nemocnice,“ uvedli záchranáři.

Policisté na místě nalezli několik zbraní, které zajistil pyrotechnik, a zadrželi dva muže. Jednoho z nich později propustili, protože u něj nezjistili žádné protiprávní jednání.

Tagy: