Česko se chystá na tropy a teploty dosahující 30 °C. Během týdne se však vrátí i bouřky

Žena v bazénu

Počasí 13.7.2022 7:08

Středeční den bude slunečný s teplotami dosahujícími až 30 stupňů Celsia. Blíže k víkendu se ovšem podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) mírně ochladí, dorazí bouřky i déšť. Denní teploty se budou pohybovat mezi 20 až 25 °C. Se začátkem nového týdne pak můžeme počítat se slunečným počasím. Do Česka také opět dorazí tropy. Teploty se během dne vyšplhají i k 35 °C.

Ve středu bude jasno až polojasno, během dne částečně oblačno. Nejnižší noční teploty klesnou na 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na tropických 30 stupňů Celsia, v 1 000 metrech na horách naměříme kolem 20 °C. Vát bude slabý, během dne přechodně mírný západní až severozápadní vítr o rychlosti 2 až 6 m/s.

V noci na čtvrtek bude polojasno až skoro jasno, postupně začne od západu přibývat oblačnost. „Čtvrteční den bude poznamenán studenou frontou. Ta na naše území dorazí od severozápadu, bude se vlnit a její postup směrem k jihovýchodu bude pouze pozvolný. V průběhu dne se tak na našem území objeví přeháňky nebo také bouřky,“ uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS meteorolog Josef Hanzlík.

K večeru budou postupně srážky ubývat. Nejnižší noční teploty klesnou na 17 až 13 °C. Během dne se vyšplhají k 26 až 30 °C, na severu naměříme kolem 25 °C a na jihovýchodě až 32 °C.

S oblačnou oblohou můžeme počítat také v pátek. Podle Českého hydrometeorologického ústavu bude převážně oblačno až polojasno, místy se objeví přeháňky nebo déšť. Později odpoledne a večer bude oblačnost ubývat. V noci teploměry naměří 13 až 9 °C, během dne 20 až 25 °C, na jihovýchodě kolem 27 °C.

Do Česka opět dorazí tropy

Podobně bude také v sobotu. Převážně polojasno až oblačno, zejména na horách na severu a severovýchodě země počítejme s ojedinělými přeháňkami. Nejnižší noční teploty klesnou na 13 až 9 °C, na západě až na 7 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 20 až 24 °C, na jihovýchodě naměříme kolem 26 °C.

Od neděle se vyjasní. Bude jasno až polojasno, na severovýchodě při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejvyšší denní teploty se dostanou k 26 °C.

Od pondělí do středy pak můžeme počítat se slunečným počasím. Do Česka také dorazí tropy. „Zpočátku na severovýchodě při zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou zpočátku pohybovat mezi 12 až 8 °C, postupně naměříme 17 až 13 °C. Během dne nejprve naměříme 24 až 29 °C, postupně se teploty vyšplhají až k tropickým 35 °C,“ uvádí meteorologové na svých webových stránkách.

Tagy: