V Řecku zemřel další turista: Senior se vydal na túru a už se nevrátil. Našli ho na dně rokle

Další tragédie v oblíbené dovolenkové destinaci. Během túry na Krétě sešel v neděli z cesty sedmašedesátiletý německý turista. Po několikahodinovém pátrání ho záchranné složky našli bez známek života na dně rokle nad pláží Sendoni, informoval web Bild. Je to již šesté úmrtí turisty v Řecku za poslední měsíc.

Senior se vydal v neděli ráno z vesnice Omalos na třicetikilometrovou túru do rybářské vesnice Sougia. Později se mu však udělalo špatně a ozval se manželce, která zavolala policii a záchrannou službu. Ti poté muže poprosili, aby zavolal na linku 112, aby mohli lokalizovat jeho telefon, napsal německý web Bild.

Muže se však nehledě na to nedařilo dlouhé hodiny najít. Pravděpodobně nechal telefon na místě a pohyboval se dál. Nakonec našli jeho bezvládné tělo na dně rokle nad pláží Sendoni, uvedl web Greek Reporter. Vzhledem k tomu, že jde o těžko přístupnou oblast, musel jeho tělo vyzvednout vrtulník.

ČTĚTE TAKÉ: Zanechala dopis na rozloučenou a zmizela. Policie pátrá po 33leté ženě z Odoleny Vody

Úřady předpokládají, že muž někde špatně odbočil a ztratil se. Od výchozího bodu túry k místu, kde byl nalezen, urazil totiž desítky kilometrů.

Nejedná se o první takové neštěstí. Jen během června v Řecku zemřelo šest turistů. Na začátku června například našli tělo britského moderátora Michaela Mosleyho, který se rovněž vydal na túru.

Podle příslušného policejního mluvčího Petrose Vassilakise je v neštěstích jasný vzorec. „Všichni šli na túru, když byly vysoké teploty,“ řekl agentuře Reuters.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Patálie při cestě do Chorvatska. Kde hrozí dlouhé kolony a kde si nejvíc připlatíte?

Tagy: