V Rusku spadl most na železniční trať vedoucí do Běloruska. Spojení obou zemí se zkomplikovalo

Ve městě Vjazma ve Smolenské oblasti v Rusku se část mostu zřítila právě ve chvíli, kdy po něm přejíždělo osobní auto a kamion.

Pád mostu v Rusku

Ve městě Vjazma na západě Ruska se zřítil silniční most, přičemž spadl na železniční trať vedoucí do Běloruska, což zřejmě ovlivní spojení mezi oběma zeměmi. Incident si vyžádal jeden život.

Běloruské dráhy upozornily, že incident v ruské Smolenské oblasti může ovlivnit provoz vlaků mezi Ruskem a Běloruskem. Při propadu mostu zemřela žena, která po něm jela v osobním automobilu, uvedla s odvoláním na ruské ministerstvo pro mimořádné události agentura RBK. K příčinám pádu mostu se ruské úřady zatím nevyjádřily.

Při incidentu utrpělo zranění šest lidí. Na záběrech zveřejněných agenturou RBK lze vidět propadlý most i přehrazené koleje.

Informační kanál NEXTA podotkl, že zřícení mostu zablokovalo hlavní dopravní koridor mezi Ruskem a Běloruskem, protože trať vede z Moskvy do Minsku. Moskevské dráhy zatím informovaly o přerušení provozu na asi třicetikilometrovém úseku trati Vjazma-Semljovo.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Pokračování války není v zájmu Ukrajiny, tvrdí Drulák. O české iniciativě má pochybnosti

Tagy: