V televizi se na sebe dívám. Baví mě natáčení akčních scén, prozradila Sandeva

Herečka Sandeva v pořadu Nový den

Mnoho herců se na sebe nemůže na plátně nebo v televizi ani podívat. K nim ale nepatří Sara Sandeva, která si společně s Jakubem Prachařem zahrála hlavní roli v seriálu Dvojka na zabití. Herečka si natáčení velmi užila. Dokonce nevyužila ani služby dabérky. Seriál má premiéru v sobotu 4. září na Primě.

Sandeva se se svou postavou, kapitánkou Karolínou Světlou, v lecčems ztotožnila. „Máme společné to, že potřebuje mít všechno dokonale naplánované a musí to mít řád. V některých věcech to mám také. Karolína zjistí, že v práci není nic naplánované, je to hodně spontánní, a ještě jí přidělí parťáka, který je úplně jiný než ona,“ vysvětlila herečka.

Se seriálovým parťákem Jakubem Prachařem se potkala už na natáčení pohádky Čertoviny. „Tady to bylo intenzivní natáčení, kde jsme spolu točili skoro každý den. Spolupráce byla skvělá. Jakub je chytrý a o roli přemýšlí,“ vyzdvihla Sandeva svého kolegu.

Trénovala s policistou

Prachař měl kvůli roli policisty zhubnout 15 kilo. I herečka se připravovala. „Čeho jsem se bála, bylo, abych při držení zbraně nevypadala divně. Naštěstí máme kamaráda, který pracuje u policie i u zásahů, a všechno mě naučil,“ řekla herečka.

Dvojka na zabití se točila 48 dní na různých místech Prahy, ale i v ateliérech. „Bylo to skvělé, intenzivní a náročné. Sešli jsme se jako skvělá parta a snad to půjde na obrazovkách vidět,“ sdělila Sandeva.

Herečka se sama na sebe v seriálu plánuje podívat. „Ráda se dívám na práci, kterou vytvoříme. Na place to nějak vypadá, ale v televizi to může být úplně jinak. Na první díl se budu dívat sama,“ uvedla Sandeva s tím, že je sama k sobě velmi kritická.

Herečku bavily akční scény

Dablérku herečka nechtěla. „Řekla jsem, že ji nechci, protože mě to strašně baví. Je to trošku jiné. Naopak pro mě bylo zábavnější točit tohle než scény ze služebny. Tady máte i zásahy,“ řekla s nadšením.

Čtyřiadvacetiletá Sandeva do této doby hrála především naivní slečny a dcery. Role policistky byla velkou výzvou. „Tým přemýšlel, jak udělat, abych byla dospělá i vizuálně. Jsem strašně ráda, že taková role přišla,“ sdělila.

V současné době Sandevu také čeká premiéra v Divadle na Fidlovačce. Přitom to není tak dávno, co dlouhé roky žila s bývalým přítelem v cizině. „Neuvědomovala jsem si, jak mi Česko chybí a jak máme krásnou zemi. Návrat pro mě byl opravdu pozitivní. Nestěžuji si,“ dodala herečka.

Tagy: