Zvrat ve výbuchu u Michalovců: Vladimír měl maskovat popravu ženy. Starosta promluvil o motivu

Nejdříve to vypadalo jako obyčejný požár, pak ale hasiči našli v troskách tělo pobodané ženy. Kriminalisté proto začali pohotově rozplétat, co se ve slovenském okrese Michalovce vlastně odehrálo. Nyní už mají jasno, a dokonce dopadli i hlavního podezřelého. Tím má být partner oběti.

Hořet začalo ve starším rodinném domě. „Byli tam partner s partnerkou,“ upřesnil pro TV JOJ starosta obce Ptrukša Peter Jakab, který se o požáru dozvěděl kolem čtvrt na čtyři. Následně došlo k výbuchu, při kterém žena podle mluvčí slovenské policie Lenky Ivanové utrpěla smrtelné zranění. Mužův stav si vyžádal letecký transport do jedné z košických nemocnic.

Vyšetřování odhalilo, že nešlo o nešťastnou náhodu. Před požárem se totiž partneři, podle webu Novy Čas 63letý Vladimír a 48letá Katarína, pohádali, muž poté na svou družku brutálně zaútočil. „Muž s úmyslem usmrtit vzal doposud neznámý ostrý předmět a několikrát bodl osmačtyřicetiletou ženu do různých částí těla,“ uvedla policejní mluvčí.

ČTĚTE TAKÉ: Florenc, vagon v Brně i chata. Při tragických požárech často umírali lidé bez domova

Potom svou partnerku odvlekl do zadní části domu a právě tam úmyslně založil požár. Je pravděpodobné, že po tomto činu chtěl sám spáchat sebevraždu. „Byl popálený. Asi se bodl sám, protože měl ránu na břichu,“ sdělil Jakab.

Sousedé si na dvojici nevšimli ničeho podezřelého. Motivem útoku byla pravděpodobně mužova žárlivost a svou roli mohlo hrát i ukončení vztahu ze strany jeho partnerky. „Žili spolu asi čtyři roky. Katarína pocházela z Ukrajiny, ale žila u nás 35 let. Její první manžel zemřel, potom žila s jiným a čtyři roky byla s tímto. Před dvěma týdny však začala po vesnici kolovat informace, že se rozešli,“ řekl starosta.

„Případ převzal krajský policejní vyšetřovatel, který v této souvislosti začal trestní stíhání pro obzvlášť závažný zločin vraždy,“ dodala Ivanová.

Tagy: