V Uherském Brodě se pět lidí nadýchalo oxidu uhelnatého. Pro dítě letěl vrtulník

Pět lidí se v pondělí večer v bytovém domě v Uherském Brodě na Uherskohradišťsku nadýchalo oxidu uhelnatého. Skončili v péči záchranářů. Bylo mezi nimi i dítě, pro které letěl vrtulník záchranářů. Hasiči z preventivních důvodů evakuovali 21 obyvatel domu. Na sociální síti to uvedl mluvčí krajských hasičů David Martinec. Mluvčí krajské záchranné služby Gabriela Netopilová Sluštíková novinářům sdělila, že informace ke zdravotnímu stavu pacientů podá v úterý ráno.

K bytovému domu vyjížděli hasiči v 19:15 na žádost zdravotnické záchranné služby. „Při příjezdu hasičů již měli záchranáři intoxikované osoby ve své péči. Jednalo se o pět lidí. Jedno dítě bylo transportováno vrtulníkem letecké záchranné služby. Velitel zásahu nařídil z preventivních důvodů evakuaci bytového domu, která se týkala 21 lidí,“ uvedl Martinec.

ČTĚTE TAKÉ: Polák zemřel po otravě domácí huspeninou, dva lidé jsou v nemocnici. Zasáhnout musely úřady

Současně podle něj hasiči odpojili karmu v jednom z bytů. Naměřili v něm zvýšené množství oxidu uhelnatého. Byt proto odvětrali. Následné kontrolní měření už oxid uhelnatý v bytě neprokázalo. Po 20:00 se evakuovaní lidé mohli vrátit do svých bytů. Na místě zůstala hlídka policie.

Tagy:
otrava Uherský Brod Zlínský kraj Hasičský záchranný sbor bytový dům oxid uhelnatý okres Uherské Hradiště