V žabkách střílel po teroristech v Tel Avivu. Nečekaný hrdina popsal, jak překvapil útočníka

Úterní teroristický útok v ulicích čtvrti Jaffa v Tel Avivu, který si vyžádal sedm mrtvých a 16 zraněných, má nečekaného hrdinu. Je jím 35letý záložník izraelské armády Lev Kreitman, který zastřelil jednoho z teroristů svou zbraní.

Kreitman, který sloužil v Pásmu Gazy, byl v úterý večer s přáteli v nedalekém podniku. Díky tomu, že má vlastní zbraň a zkušenosti z armádního výcviku, dokázal jednoho z teroristů zastřelit. Jeho slova potvrzuje video kolující na internetu, ve kterém muž s culíkem, v růžovém triku, kraťasech a žabkách střílí na neznámý cíl mimo záběr.

ČTĚTE VÍCE: Izrael má menší, ale vyspělejší armádu než Írán. Analytik popsal, jak odpoví na noční útok

Jde právě o Kreitmana, který po zneškodnění obou útočníků poskytl rozhovor. "Vešel jsem dovnitř a uslyšel výstřely. Na zemi leželi lidi, bohužel mrtví. (...) Mezitím jsem identifikoval dva teroristy, v tom se zlepšuju, když se jeden z nich vydal mým směrem. Ten druhý odešel, utíkal jinam, a já byl tady, kde zrovna teď stojíme. Pak jsem překvapil toho střelce zboku," řekl. Zasažený muž ještě chvíli utíkal a poté padl k zemi, druhého teroristu postřelila policie.

Izraelská policie sdělila, že útočníci v úterý večer zabíjeli u jedné z tramvajových zastávek ve čtvrti Jaffa. Zemřelo sedm lidí ve věku mezi 24 a 42 lety, dalších 16 utrpělo zranění. Útočníci svým obětem způsobili střelná a řezná zranění, protože jeden měl útočnou pušku a druhý nůž. Podle Reuters se dnes k tomuto útoku přihlásilo ozbrojené křídlo palestinského teroristického hnutí Hamás. To uvedlo, že oba Palestinci pocházející z Hebronu na okupovaném Západním břehu jsou jeho členy.

Tagy:
Izrael terorismus Írán Pásmo Gazy Hamás Západní břeh Jordánu Reuters trestná činnost Hebron The Times of Israel teroristický čin Jaffa trestná činnost, právo a spravedlnost konflikt, válka a mír