V žalostném stavu našel novou rodinu, vyhráno ale nemá. Kocoura Miloše čeká náročná léčba

Hledal pomoc, našel však mnohem více. Když se nálezci ujali kocoura, kterého pojmenovali Miloš, věděli, že jeho život nebyl a ani nebude jednoduchý. Přesto se nevzdávají a doufají, že s řádnou veterinární péčí se zuboženému zvířeti uleví. Miloše však čeká dlouhá cesta, která může být finančně velmi náročná. Noví majitelé se proto obrací s žádostí o pomoc na veřejnost.

„Přišel k nám kocourek v žalostném stavu. Evidentně hledal pomoc a našel tím i domov. Dali jsme mu jméno Milošek. Vzali jsme ho k veterináři, abychom mu ulevili,“ líčí na stránkách Znesnáze21 noví majitelé.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Štěně Baddy má vrozenou vadu ledvin, o jednu může přijít. Rodina prosí o pomoc

Kocoura našli ve skutečně hrozivém stavu. Špatně se mu polyká a má zhnisané uši, pravděpodobně prokousnuté. „Je třeba to zevnitř vyplachovat betadine roztokem,“ vysvětlují nálezci. Tím však zdravotní „patálie“ Miloše nekončí. „Po celém tělíčku má bakteriální infekci,“ pokračují.

Pomáhejme společně

Redakce CNN Prima NEWS navázala spolupráci s dárcovskou on-line platformou Znesnáze, která umožňuje vytvoření charitativní sbírky během krátkého časového úseku. Tato platforma byla vytvořena v lednu 2020 Nadačním fondem pomoci. Pokud i vy chcete pomáhat potřebným, podpořte některý z projektů či sbírek, které naleznete na webu CNNPrima.cz nebo právě na stránkách znesnaze21.cz.

Po návštěvě veterináře majitelé obdrží infuzi a antibiotika na doma, nadále pak jezdí na kontroly. „Miloš má světlé sliznice, ale anémie se z krve nepotvrdila. Čekají ho ještě další testy, abychom mohli vyloučit i kočičí nemoci jako FIP, FIV a FeLV. Kočiček máme šestnáct a všechny pocházejí z podobných podmínek. Ale žádná ještě nebyla v tak zoufalém stavu,“ přiznávají nálezci.

Z toho důvodu se majitelé obrací s prosbou o pomoc na veřejnost. Na stránkách Znesnáze21 založili veřejnou sbírku. „Případné peníze získané prostřednictvím sbírky bychom použili na zaplacení veterinárních úkonů pro tohoto kocourka. Léčba bude dlouhá a zdravotní stav Miloška je zatím nejasný,“ doplňují, naději však neztrácejí. Pokud i vy chcete nálezcům pomoci v záchraně zuboženého zvířete, můžete tak učinit skrze sbírku.

Tagy: