Vánoční cesta: Chloubou adventní Jihlavy je opět kruhové kluziště. Nechybí ani městská soutěž

Ani nová vládní opatření neubrala nic na vánoční atmosféře v Jihlavě. Celé město se ocitlo v objetí vánočních ozdob a sváteční nálady. Centrem veškerého dění se opět stalo rozlehlé Masarykovo náměstí. Třebaže plány pro tradiční jarmark, adventní koncerty a další doprovodný program musely jít stranou, největší město Vysočiny se i nadále může pochlubit hned několika lákavými atrakcemi.

Velkému vánočnímu stromečku dělá společnost několik menších stromků, které ozdobily děti z místních mateřských škol. Nechybí ani betlém, stánky s vánočními ozdobami či Ježíškova pošta, díky níž mohou děti i dospělí posílat své dopisy a přáníčka.

Speciální vánoční schránku najdou zájemci na zdi jihlavského obecního úřadu, která bude k dispozici až do 23. prosince. Město mimo jiné nadále plánuje tradiční řežbu ledové sochy, jež se odehraje v neděli 19. prosince.

🎄 Soutěžíte ve Vánočním putování? 👧🧒 Malí vánoční poutníci se vydali do jihlavských ulic už na začátku prosince, aby se...

Posted by Město Jihlava on Tuesday, December 7, 2021

Adventní čas doprovází také městská soutěž Vánoční putování. Zájemce čekají na několika stanovištích dobrovolníci s jednoduchými úkoly. Jejich řešení se zapisují na speciální soutěžní kartičku, kterou si mohou vyzvednout a posléze také odevzdat v Městském informačním centru poblíž náměstí. Úspěšní řešitelé se již na místě dočkají drobné odměny, hlavní ceny se nicméně budou losovat na začátku nadcházejícího roku.

Místní si nejvíce užívají „ledový adventní věnec“

Největším lákadlem vánoční Jihlavy je již tradičně velké kruhové kluziště přímo na Masarykově náměstí. Veřejnosti je totiž přístupný zcela zdarma od rána do večera, a to včetně víkendů a vánočních svátků. V dopoledních hodinách mají přednost školní kolektivy, což udělá radost především dětem.

Hned vedle kluziště je také půjčovna bruslí v dámských, pánských i dětských velikostech. Nechybí ani skříňky na uložení osobních věcí či koše s ohněm na rozehřátí. Celková kapacita kluziště je ve světle pandemické situace omezena na maximálně 80 lidí.

Platí zde rovněž další omezení, které mají zajistit co nejbezpečnější prožití vánoční Jihlavy. Na kluziště mohou pouze osoby bez klinických příznaků nemoci COVID-19, mají dokončené očkování, prodělané onemocnění či potvrzení o kontraindikaci k očkování společně s negativním výsledkem testu. Výjimky se dočkaly děti do 12 let.

Tagy: