Vánoční trhy v Plzni nabízejí vyhlídkové kolo i čerta v lokši. Obchodníci bojují s náklady

Adventní trhy v Plzni

Ceny na adventních trzích

Adventní trhy v Plzni jsou v plném proudu. Trhovci si sice stěžují na vysoké náklady, ale těší je, že za jejich chuťovkami jezdí zákazníci z daleka. Kromě obvyklých langošů a trdelníků si lidé na trzích mohou pochutnat například i na čertíkovi v lokši.

Na náměstí Republiky v Plzni je 120 stánků. Již po šestadvacáté si jeden z nich pronajala paní Petra Vavříková. „Zvedla se nafta a elektrika, takže platíme víc. Někdo o tři, někdo i o pět tisíc,“ popsala.

Lidé mohou na trzích ochutnat langoše, klobásy a nebo třeba čertíka v lokši. „Je to bramborová placka potřená česnekem nebo křenem a v tom je černá klobáska,“ vysvětlila trhovkyně Anna Třísková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kde nejlépe koupit kapra? Odborník radí, jak poznat čerstvou rybu a zbavit ji bahenní pachuti

Nejdelší fronty se tvoří u stánků se svařákem, který k předvánoční atmosféře neodmyslitelně patří. „Za dvě decky zaplatí 60 korun a za tři decky 90 korun. Když nám zdražili vstupní suroviny, tak jsme museli zdražit,“ uvedla trhovkyně Jana Procházková.

Některým lidem ale zdražení o pět korun nevadí. „Vůbec ne. Ještě jsem tam dalších pět korun navrch nechala,“ popsala jedna z návštěvnic trhů v anketě CNN Prima NEWS. Oslovení studenti nad nákupy již váhali. „Je to nepříjemný. Jelikož jsme obě studentky, tak rozmýšlíme, co koupit a co ne,“ popsala další z návštěvnic.

Na adventních tvrzích v Plzni nelze přehlédnout vyhlídkové kolo, které měří 28 metrů. Za jednu čtyřminutovou jízdu lidé zaplatí sto korun.

Tagy: