Vánoční zázrak: Muž přežil v potopeném autě šest dní. Zachránili ho kolemjdoucí rybáři

Muž přežil v potopeném autě šest dní.

Vánoční zázrak: Muž přežil 6 dni v havarovaném autě

Jako vánoční zázrak popisují americká média příběh dvou rybářů v Indianě, kteří jen náhodou objevili havarované auto v řece pod dálničním mostem. Díky své zvědavosti zachránili život těžce zraněnému muži.

„Upřímně řečeno, je zázrak, že je naživu,“ řekl podle CNN seržant indianské státní policie Glen Fifield o muži, který za dosud neobjasněných okolností sjel z dálničního mostu a uvízl ve vraku svého auta.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Šampiona NBA Aarona Gordona pokousal o Vánocích pes. V obličeji a na ruce má 21 stehů

Po šesti dnech ho našli rybáři jen díky odrazu světla v dálce. „Upoutalo to naši pozornost. Přišli jsme blíž a přes airbag se podívali dovnitř. Dotkl jsem se nehybného těla a v tu chvíli sebou cukl. Byl v šoku, ale bylo vidět, že měl radost, že nás vidí. Podobnou úlevu jsem ještě nikdy neviděl,“ popsal kolemjdoucí rybář Mario Garcia.

Těžce zraněný muž později uvedl, že nemohl kvůli zaklínění dosáhnout na svůj telefon. „Zmínil se nám, že už tam je nějakou dobu. Snažil se volat o pomoc, ale nikdo ho neslyšel,“ uvedl Garcia.

Podle záchranářů přežil téměř týden i díky tomu, že pil dešťovou vodu. Dalším dílem šťastné náhody pak bylo mírné počasí. „Letošní Vánoce jsme měli výjimečně teplé počasí. I to mu zachránilo život. Následující noc by kvůli klesající teplotě pravděpodobně už nepřežil,“ řekl Fifield.

Muže záchranáři okamžitě převezli do blízké nemocnice, kde mu lékaři museli amputovat jednu nohu. I tak byl ale schopný už druhý den poděkovat z jednotky intenzivní péče všem svým zachráncům.

Tagy: