Vánoční zázrak pro malého Janka. Trpí vzácnou nemocí, policisté v kuklách se složili na léčbu

Banskobystričtí „kukláči“ překvapili o Vánocích malého Janka Terema. Chlapec trpí extrémně vzácnou genetickou nemocí, policisté se mu proto složili na nákladnou léčbu. Díky tomu si budou moci jeho rodiče dovolit zaplatit speciální rehabilitační programy i užitečné zdravotnické pomůcky. Policisté také na sociálních sítích zveřejnili plakát s číslem bankovního účtu pro případ, že by se do pomoci Jankovi chtěla zapojit širší veřejnost.

„Pár dní před Vánocemi jsme si domluvili návštěvu u našeho kolegy. Ne ledajakou – vydali jsme se k němu s cílem mu pomoci. Má totiž velmi milou, ale osudem těžce zkoušenou rodinku,“ rozvedli na úvod slovenští policisté na sociálních sítích.

Syn jejich kolegy – malý Janko Terem – totiž trpí extrémně vzácnou genetickou chorobou a vyžaduje od svých laskavých rodičů neustálou péči. Má za sebou řadu rehabilitačních cvičení, život se mu snaží usnadnit různé zdravotnické pomůcky. Samotná léčba je ovšem velmi nákladná, členové policejního sboru se proto rozhodli ho finančně podpořit.

KUKLÁČI NA NÁVŠTEVE U MALÉHO JANKA ❤️🎄 Pár dní pred Vianocami sme si dohodli návštevu u nášho kolegu. Nebola to taká...

Posted by Polícia SR - Banskobystrický kraj on Saturday, December 24, 2022

Slovo dalo slovo a během krátké chvíle se „kukláčům“ z Banskobystrického kraje podařilo shromáždit dostatek peněz na speciální rehabilitační programy. Na Vánoce si tak „přišli“ pro Janka a předali mu nečekaný vánoční dárek. Rodiče si budou moci dovolit i speciální koupací lehátko do vany či stoličku.

„Ze setkání s malým Jankem a jeho rodiči jsme odcházeli s hlavou plnou myšlenek – obohacenými o něco, co se slovy ani nedá popsat. Návštěva pro nás měla velkou přidanou hodnotu, za což této rodině velmi děkujeme,“ cituje policisty web Topky.sk.

Zároveň dodali, že pomoct může prakticky každý. Na sociálních sítích zveřejnili plakát s bankovním účtem a dalšími podrobnostmi, jak podpořit malého Janka a jeho statečný boj proti neobvyklé genetické nemoci. „Pokud každý z nás přispěje i tím málem, dokážeme společně velkou věc,“ napsali optimisticky na závěr příspěvku.

Tagy: