Provoz na D7 byl po vážné nehodě nákladních aut obnoven. Komplikace způsobil úklid nafty

Vážná nehoda nákladních aut uzavřela dálnici D7.

Dopravní komplikace na D7

Provoz na dálnici D7 u Knovízu na Kladensku byl po ranní nehodě dvou nákladních aut a dodávky po víc než sedmi hodinách obnoven. Dálnice ve směru na Prahu byla uzavřená kvůli odstraňování nafty, která z havarovaných aut vytekla i mimo dálnici. Provoz levým jízdním pruhem byl obnoven krátce před 16:00, v pravém pruhu pokračuje úklid, řekl policejní mluvčí Pavel Truxa v 16:00. Uzavřena byla v úterý ráno kvůli nehodě na 47. kilometru na necelé dvě hodiny i dálnice D1 ve směru na Brno.

Obnovení provozu na D7 komplikoval úklid olejů a nafty, které z aut masivně unikly. Část zajistili středočeští hasiči. Kolem 14:00 předali místo pracovníkům správy a údržby dálnic, kteří pokračovali v úklidu menších trosek a čistění pruhů od olejů. „Bylo toho opravdu hodně,“ řekl mluvčí krajských hasičů Jan Sýkora. Naftu vylitou mimo silnici odstraňuje specializovaná firma Dekonta.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: U Kostomlat pod Milešovkou narazilo auto do stromu. V nemocnici skončili tři vážně zranění

Při nehodě se lehce zranil jeden člověk. Podle policie se zřejmě řidič nákladního auta zařazoval do pravého pruhu, kde se střetl s dvěma vozidly údržby silnic.

Komplikace v regionu řidičům v úterý ráno způsobila i nehoda na 47. kilometru D1 ve směru na Brno. Po 06:30 narazila dodávka do nákladního auta, řidič a spolujezdec v dodávce utrpěli středně těžká zranění, záchranáři je transportovali vrtulníky do nemocnic.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Chytré hodinky samy zbytečně volají záchranáře, ti pak chybí u nehod. Jak problému předcházet?

Tagy:
nemocnice hasiči dopravní nehoda Twitter havárie nákladní automobil Dálnice D7 nehody a mimořádné události silniční nehoda Kostomlaty pod Milešovkou