Ve škole v Počernicích se zřítil strop. Děti zachránila duchapřítomná reakce učitelky

Pražští hasiči zasahovali ve čtvrtek po poledni ve škole v Horních Počernicích. V budově se zřítil strop ze sádrokartonu. Učitelka stačila děti dostat ze třídy včas ven. Hasiči o tom informovali na sociální síti X. Na místo vyrazili také záchranáři se speciálním vozem Fénix.

„V Horních Počernicích zasahujeme u spadlého stropu ze sádrokartonu ve škole. Všechny děti jsou mimo budovu, nikdo nebyl zraněn,“ uvedli hasiči ve čtvrtek po poledni na sociální síti X.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tři mrtví po nehodě na německé dálnici. Rodiče s dcerou se vraceli z otcovy oslavy narozenin

„Pro děti byl preventivně povolán intervent. Před příjezdem hasičů se evakuovalo 25 dětí,“ dodali v dalším příspěvku. „Když slyšela paní učitelka praskání ze stropu, okamžitě vyhnala děti ze třídy. Pád stropu mohl způsobit fatální následky. Ze školy se nakonec evakuovaly všechny děti,“ upřesnili hasiči.

Společně s hasiči zasahovali na místě i záchranáři. Do školy vyslali rychlou zdravotnickou pomoc, lékaře, inspektora a také speciál Fénix. „V současné době máme v péči dospělou osobu a tři děti s akutní reakcí na stres a nevolnostmi. Všichni pacienti jsou mimo ohrožení života,“ napsali záchranáři na sociální síti X.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragická nehoda na Strakonicku. Dva motorkáři nepřežili hromadnou srážku jejich strojů s auty

Tagy: