Ve škole v Hustopečích zasahovala policie. Žák do vyučování přinesl pistoli

Několik policejních hlídek včetně zásahové jednotky v pátek dopoledne zasahovalo ve škole v Hustopečích na Břeclavsku. Nahlášeno měli, že tamní žák do vyučování přinesl zbraň. Policie dotyčného zajistila, stejně tak plynovou pistoli. O incidentu policisté informovali na Twitteru. Kvalifikaci činu zjišťujeme.

Podle policistů další nebezpečí nehrozí, jejich mluvčí Pavel Šváb doplnil, že se nikdo nezranil. „Případ prošetřují břeclavští kriminalisté, objasňují motivy jednání toho člověka a co s tou zbraní zamýšlel dělat. Podle toho se bude odvíjet další kvalifikace jednání,“ řekl Šváb. Nechtěl komentovat věk žáka ani kdo událost nahlásil.

Incident se stal na Střední odborné škole a učilišti Hustopeče. Ředitel školy Zdeněk Hrabal se vzhledem k vyšetřování nechtěl vyjádřit. „Nejsem seznámen s výsledky,“ řekl.

Plynové, expanzní, znehodnocené a airsoftové zbraně patří do takzvané kategorie D. Nabýt, držet a nosit zbraň této kategorie může fyzická osoba starší 18 let způsobilá k právním úkonům. Nemusí mít zbrojní průkaz. Tyto zbraně se ale také nesmí na veřejnosti nosit viditelně a při manipulaci s nimi nesmí být majitel pod vlivem alkoholu, návykových látek ani léků.

Tagy: